Informatie voor de watersporter

Kapiteins van ’s werelds grootste 'Tall Ships' oefenen binnenvaren haven Harlingen alvast op simulator

PERSBERICHT
tallships_harlingenHarlingen – Op woensdag 17 april vindt het, jaarlijkse door de Sail Training International (STI) georganiseerde, internationale ‘Class A Tall Ships Forum’ plaats. Deze keer valt de eer te beurt aan Harlingen, de starthaven van The Tall Ships Races in 2014. Tijdens dit forum komen de kapiteins van ’s werelds grootste Tall Ships bij elkaar om met elkaar te spreken over ontwikkelingen, innovatie en vraagstukken in de branche.
Kapiteins ervaren de mogelijkheden van Harlingen
Harlingen is ‘host’ van dit Forum in aanloop naar The Tall Ships Races Harlingen 2014. De Friese havenstad is nieuwkomer binnen deze jaarlijkse internationale zeilrace en Host Port in de zomer van 2014. Het Forum is dan ook de aangewezen kans om de kapiteins te laten kennismaken met alle mogelijkheden van de havenstad. Een unieke kans om ze de sfeer te laten proeven en zodoende te verleiden om deel te nemen aan het evenement in 2014.
In de simulator de Harlinger haven binnen varen
De kapiteins worden dinsdagavond 16 april ontvangen door burgemeester Sluiter. De burgervader zal de kapiteins samen met de organisatie van de overige ‘host ports van 2014’ welkom heten op het Stadhuis. Woensdagochtend maken de kapiteins een rondvaart door de Harlinger havens en sluiten zij de dag af in een simulator op de Maritieme Academie. In de simulator zullen de kapiteins alvast beleven hoe zij op 3 juli 2014 de haven van Harlingen binnen zullen varen!
Meer informatie www.harlingensail.com en Sail Training International

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht