windverwachting

KD Workboats en Post Workboats komen met oersterke, pijlsnelle en wendbare werkboot met onverwoestbare fender rondom

PERSBERICHT

foto's Evert Bruinekool
foto’s Evert Bruinekool
URK – Workboats.nl, een samenwerkingsverband tussen KD Workboats en Post Workboats, heeft met hun nieuwste boot , de Seahunter, het ultieme vaartuig ontwikkeld dat geschikt is voor een zeer groot scala van toepassingen. Dankzij de bijzondere vaareigenschappen is het vaartuig uitermate geschikt voor onder meer offshore, seismische industrie, reddings- en bergingsmaatschappijen en overige nautische beroepssectoren.
‘Het ontwerp van de Seahunter is gebaseerd op de Tornado 8.50’, legt Klaas Post, eigenaar van Post Workboats , uit. ‘De RIB is zeer wendbaar, extreem snel en heeft uitstekende vaareigenschappen. Daarnaast zijn in de aluminium Seahunter zowel voordelen van de Tornado als van een aluminium vaartuig gecombineerd. De romp is gebouwd van 5 mm zeewaardig aluminium. Om een optimale sterkte te bereiken, is deze volledig doorgelast waardoor een extreem sterk vaartuig ontstaat.’ De Seahunter heeft, in tegenstelling tot een RIB, geen luchtgevulde tube maar een speciale D-fender. Een luchtgevulde tube kan in bepaalde omstandigheden lek raken, terwijl de speciale door ons gebruikte fender onder geen enkele omstandigheid zijn drijfvermogen verliest. Dit is wereldwijd de beste fender die op dit moment beschikbaar is.’
Custom made
De Seahunter is verkrijgbaar in een volledig uitgeruste standaard uitvoering maar kan ook geheel custom made worden opgeleverd met bijvoorbeeld een deur in de zijkant, een aangepast aantal zitplaatsen en meer dan wel minder berg- of werkruimte. ‘Een belangrijk onderdeel is ook de fender’, stelt Post. ‘Fender Innovations, het bedrijf dat dit product levert, fabriceert deze uit één stuk. De basis is een kern van foam met een gesloten celstructuur. Dit materiaal neemt geen water op waardoor het drijfvermogen onder alle omstandigheden intact blijft. Om de foam kern is een versterkt technisch weefsel aangebracht en daaromheen wordt een laag speciale kunststof gespoten. Het geheel is extreem licht en sterk.’ De fender is in diverse uitvoeringen leverbaar. ‘Daarbij kun je denken aan een ballistische fender tot NIJ4-klasse, deze is kogelwerend, maar ook aan speciaal geïmpregneerde fenders die bestand zijn tegen hitte tot 200°C, en gebruikt worden bij brandbestrijdingsvaartuigen. Daarnaast kunnen de dempingeigenschappen geheel naar wens worden uitgevoerd en is het vanzelfsprekend ook mogelijk verschillende dempingeigenschappen te combineren in één fender.’
Perfect vervoerbaar en perfecte vaareigenschappen
De maten van het schip, 8 bij 2,30 meter, zijn zo gekozen dat de Seahunter in een container kan worden vervoerd. ‘Zeker voor organisaties in de olie en offshore, die wereldwijd opereren, is dat belangrijk’, stelt Van Veen, eigenaar van KD Workboats. ‘Je plaatst de containers eenvoudig op een schip voor transport. Maar ook achter de auto is de Seahunter prima te transporteren. Dat maakt dat de Seahunter uitstekend is in te zetten als reddings- of bergingsvaartuig.’ Voor dat laatste is ook het vaargedrag van groot belang. ‘Het water vloeit als het ware van de romp waardoor het in de boot droog blijft, zelfs op topsnelheid en met 75 cm golfhoogte. En mocht er toch water in het vaartuig komen, dan is dat geen enkel probleem omdat de kuip volledig zelflozend is. Water, olie of smeermiddelen zullen nooit gladheid veroorzaken. Het dek is namelijk behandeld met hetzelfde materiaal waarmee de fender is afgewerkt.’ De standaarduitvoering van de Seahunter 8m is, met 200pk motor, verkrijgbaar vanaf € 99.000,= ex BTW.
De organisatie
Workboats.nl is een samenwerkingsverband tussen KD Workboats en Post Worksboats. Deze bedrijven hebben ieder ruim dertig jaar ervaring in de maritieme industrie. Workboats.nl is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van compleet uitgeruste vaartuigen voor reddings- en bergingsmaatschappijen, de offshore en de seismische industrie en overige nautische beroepssectoren. Klanten kunnen rekenen op wereldwijde 24/7 service.
Technische gegevens Seahunter 8m
Lengte: 8,00 meter
Breedte: 2,30 meter
Diepgang: 1,00 meter / 0,50 meter opgetrimd
Maximum snelheid: 100 kilometer per uur
Actieradius: 500 kilometer
Gewicht: 1.100 kg
Motoren: max. motorvermogen 300 pk
Passagierscapaciteit: 9 personen
Meer informatie www.workboats.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X