Informatie voor de watersporter

Klassiekezeilvaart.nl bestaat vijf jaar, zoekt vrijwilligers en wil er een webshop bij

PERSBERICHT
Voorburg – Klassiekezeilvaart.nl viert zijn eerste lustrum. De website en nieuwsbrief over platbodems, hun bemanningen en alles wat je daarover wilt weten, bestaat vijf jaar. De site trekt maandelijks circa 2.000 unieke bezoekers, de nieuwsbrief bereikt wekelijks 300 geïnteresseerden.
De website is begin 2012 gelanceerd op initiatief van Arjen Wapenaar, zelf eigenaar van een tjalkje. Hij werkt in zijn overige vrije tijd aan klassiekezeilvaart.nl. “Op de website verzamel ik vooral veel nieuwsberichten en artikelen die je op tal van andere sites kunt vinden. Voorheen moest de platbodemliefhebber zelf het web afstruinen op zoek naar die berichten, maar je kunt nu ook gewoon de website KlassiekeZeilvaart.nl bekijken. Of nog handiger: schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief, dan komt het nieuws vanzelf elke donderdag in je mailbox.” Ook via twitter en Facebook blijf je ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Ruim 3.500 posts
Kern van de website zijn de vele nieuwsberichten, o.a. over skûtsjesilen, de chartervaart, botters, havendagen en wedstrijden met platbodems. “In de afgelopen vijf jaar heb ik ruim 3.500 berichten geplaatst. Per jaar 700, gemiddeld per week 13 posts”, vertelt Arjen. “Ik zie ook een hele ontwikkeling dat steeds meer liefhebbers van platbodems hun passie op internet delen; het aanbod van foto’s en video’s wordt steeds groter. Dat is hartstikke leuke om te zien, dat de wereld van traditionele zeilvaart deze moderne middelen omarmt.”
Wens: nog een webshop
Het online platform biedt natuurlijk ook een agenda en bedrijvengids. En dankzij een samenwerking met YachtFocus is er een overzicht van platbodems die te koop zijn. “Graag breid ik de site nog verder uit met een webshop of aanbiedingen, in samenwerking met een scheepswinkel die de leveringen wil verzorgen. Ik kom graag in contact met geïnteresseerden”, vertelt Arjen. Andere suggesties om klassiekezeilvaart.nl verder uit te breiden en te verbeteren zijn natuurlijk ook van harte welkom, evenals liefhebbers die willen helpen de website te onderhouden en verder uit te bouwen.
Meer informatie www.klassiekezeilvaart.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht