Informatie voor de watersporter

Kledingmerk Gaastra voor de komende drie jaar sponsor Rondje Texel

PERSBERICHT
Texel – De 36ste editie van de Ronde om Texel zal dit jaar op 15 juni plaatsvinden. De Ronde om Texel is van oudsher een zeilwedstrijd in catamarans rond Nederlands grootste Waddeneiland. Uit het grote aantal inschrijvingen, sinds de opening twee weken geleden, valt te concluderen dat de Ronde hoogstwaarschijnlijk het predicaat ‘Biggest’ behoudt in 2013. Kledingmerk Gaastra erkent de waarde van de ook in het buitenland hoog aangeschreven Ronde en stapt in als sponsor voor de komende drie jaar.
Best en biggest
De organisatie van Ronde om Texel doet er ook alles aan om de status van beste catamaranrace voort te zetten door te focussen op kwaliteit en inhoud. Uit onderzoek, uitgevoerd Satius.nl onder de deelnemers in 2012, is gebleken dat deze ‘back to basics’ benadering door de deelnemers hoog gewaardeerd wordt. Deze focus is mede ingegeven door het wegvallen van een hoofdsponsor van de Ronde voor 2013.
Focus op zeilsport
Dus de focus is terug op nog meer kwaliteit, plezier en veiligheid van de zeilsport voor alle deelnemers. Dit zal ten koste gaan van sommige nevenactiviteiten die in voorgaande jaren meer gericht waren op de toeschouwers, sponsors en fans dan op de zeilers zelf.
De Ronde blijft Koningsnummer
De Ronde is het Koningsnummer van de Ronde om Texel Zeilweek, waarin nog een aantal andere inspirerende races plaatsvinden zoals het Texel Dutch Open, de Horstocht en de Tocht rond de Noord. In die laatste twee races komt de recreatieve zeiler meer aan zijn trekken. Om de aangescherpte doelstellingen te realiseren is dit jaar de samenwerking met Kustzeilvereniging De Cocksdorp en Westerslag gezocht.
Wind- en kitesurfen
Ook kende de Zeilweek in het verleden een Slalom-windsurfevenement. Dat zal in 2013 niet het geval zijn, maar het streven van de organisatie is wel om deze meer extreme en betaalbare strandzeilsport, samen met het kitesurfen, in de toekomst structureel toe te voegen aan de Ronde om Texel Zeilweek.
Gaastra nieuwe sponsor naast Boskalis en VVV Texel
Zoals gezegd heeft het wereldwijd bekende evenement dit jaar geen hoofdsponsor, maar de organisatie is bijzonder trots om te mogen melden dat Gaastra deze week Official Partner en Clothing Supplier is geworden. Gaastra werkt samen met kledingwinkel ‘Mantje Texel lifestyle stores’, die Gaastra op het Noord-Hollandse eiland vertegenwoordigt.
Met de steun van Nederlands grootste merk in watersportkleding en partner Boskalis ziet de organisatie de Ronde om Texel Zeilweek de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet.
Het moet ook vermeld dat voorheen hoofdsponsor Zwitserleven in 2012 een bijdrage heeft gereserveerd voor de 2013 editie, na het beëindigen van de samenwerking. Daarnaast is de VVV Texel ook dit jaar weer een zeer gewaardeerde partner in de organisatie van de Ronde om Texel Zeilweek.
Samenstelling bestuur
Het bestuur van de stichting Ronde om Texel is verantwoordelijk voor de organisatie en bestaat uit de onderstaande vrijwilligers. Sinds het afscheid van voorzitter Sidny van Zon, die de Ronde na vele jaren trouwe dienst heeft verlaten, is de positie van voorzitter vacant. Het streven is om deze functie in 2013 op een adequate manier in te vullen, in voorbereiding op de 2014-editie.
Rene Daleman, penningmeester
Ina van Gils-Bremer, secretaris
Peter Braam, strand
Bert Dros, transport
Willem Hemelraad, veiligheid
Marie-Christine Pijnenburg, regatta office
Jeroen Romkema, wedstrijd
Meer informatie www.roundtexel.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht