Informatie voor de watersporter

Komende zaterdag 3 mei houdt KNRM weer haar Open Reddingboot-Dag 2014 met meevaren op de reddingsboot

PERSBERICHT
reddingbootdag_2014IJmuiden – Op zaterdag 3 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op meer dan 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!
Actie, dat is waar het om draait bij de KNRM. Op het moment dat de pieper gaat, komen de vrijwilligers van de KNRM in actie: ze spoeden zich naar het boothuis, varen uit en verlenen hulp aan mensen die op of aan het water in de problemen zijn.
De 1.300 vrijwilligers van de KNRM kunnen dat alleen doen door de steun van meer dan 80.000 donateurs. Zij komen ook in actie, maar dan in financiële zin. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 3 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot.
“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”De KNRM werd in 1824 opgericht en nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidie van de overheid, maar met de steun van de ‘Redders aan de Wal’, de geuzennaam van de donateurs. 3 mei is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur. Tijden en programma’sReddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden.
Meer informatie www.reddingbootdag.nl en www.knrm.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht