Kustwacht zoekt tevergeefs naar mogelijk gezonken zeiljacht met vijf opvarenden voor Zuid-Hollandse kust

De Kustwacht is donderdagavond groots uitgerukt na een melding van een mogelijk zinkend of al gezonken zeiljacht met vijf opvarenden in de Noordzee. Rond 18.30 uur kwam er een melding van het zeiljacht, dat toen ter hoogte van Ouddorp was. De schipper sloeg volgens de Kustwacht telefonisch alarm omdat het jacht water maakte. Hierna werd de verbinding verbroken en was het niet meer mogelijk contact te maken.

De zoekslagen van de diverse ingezette SAR reddingboten en helicopter

Er zijn een helikopter, drie reddingsboten en diverse schepen uitgerukt naar de locatie, laat de Kustwacht weten. Ook de reddingsboot van Neeltje Jans en een tweede helikopter zijn ingezet. Een visserschip en een vrachtschip zijn onderweg om te assisteren.Na de eerste melding is het niet meer gelukt om contact met het zeiljacht te leggen. Het is dus ook onbekend of het zeiljacht echt gezonken is.

20 december om 22:23
Er is besloten de zoekactie te staken. De eenheden hebben het hele gebied afgezocht en er zijn geen wrakstukken, brandstof of personen aangetroffen, dus geen enkel aanknopingspunt dat er werkelijk een jacht gezonken is. Verder zijn er ook geen vermissingen gemeld. De eenheden keren terug naar hun station.

(NU.nl, RTVRijnmond, AD, Kustwacht – liveblog, Kustwacht – Twitter, KNRM – Twitter)