Informatie voor de watersporter

Leerboek en leesboek voor de zomeravonden 'Zwaarweerzeilen' nu bij uitgeverij Gottmer in herziene druk verschenen

PERSBERICHT
Haarlem – Geen zinnig mens gaat naar zee met als doel in een storm verzeild te raken. Maar zwaar weer is niet altijd te vermijden. Juist in die omstandigheden is goed zeemanschap essentieel. De zee is een harde leerschool en je kunt maar beter voorbereid zijn.
Zwaarweerzeilen biedt de lezer een enorme bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee, vol ervaringen uit de eerste hand en adviezen van experts. Omdat de nieuwe generatie jachten aanzienlijk verschilt uit de tijd van Adlard Coles, de oorspronkelijke auteur van dit boek, is deze editie ingrijpend herzien door Peter Bruce.
Deze klassieker wordt gelezen en herlezen door elke serieuze zeezeiler. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Zwaarweerzeilen veelal een vaste plaats heeft in menig boordbibliotheek. Maar, het is daarnaast ook een boeiend leesboek voor de lange zomeravonden.
Peter Bruce maakt scherpe analyses en koppelt de zwaarweerervaringen van meerdere schippers aan de theorie, aangedragen door deskundigen op het gebied van stormoverleving. De jachtschipper kan zich met de informatie uit dit boek voorbereiden op beslissingen die misschien eens nodig zijn om schip en bemanning veilig in de haven terug te laten keren.
“Wie maar één boek meeneemt naar zee, moet vooral dit boek meenemen”, volgens Pete Goss. Ën Sir Peter Blake heeft over dit standaardwerk gezegd: “Dit boek moet gelezen en herlezen worden door elke schipper en elk bemanningslid, ongeacht of zij het plan hebben een oceaan over te steken of liever langs de kust zeilen.” En tenslotte schreef het magazine Yachting Monthly: “We kunnen dit boek niet warm genoeg aanbevelen.”
Auteur: Peter Bruce, ISBN:9789064106231, Hardback, 336 blz pagina’s uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep b.v. Prijs: € 39,99
Meer informatie www.gottmer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht