Leerplichtclub Ingrado adviseert leden Laura Dekker met rust te laten

Leerplichtambtenaren moeten Laura Dekker, die zaterdag haar zeilreis rond de wereld voltooide, voorlopig met rust laten. Dat adviseert de brancheorganisatie voor leerplichtambtenaren Ingrado zijn leden, bevestigt voorzitter Carry Roozemond na een bericht hierover in het AD.

De 16-jarige Laura moet volgens haar eerst rust krijgen. Roozemond wil er eigenlijk niet meer over praten. “Er is al meer dan genoeg over deze zaak gezegd. Al die druk op Laura is niet goed geweest.”

Pas als ze weer naar Nederland komt, is volgens Roozemond sprake van een nieuwe situatie. “Als ze hier weer naar school wil gaan, kan ze altijd aankloppen als ze vragen heeft.” Laura heeft maandag in het AD aangegeven dat ze haar havodiploma wil gaan halen. “Niet omdat het moet. Maar omdat ik het zelf graag wil.” (Nederlands Dagblad, De Telegraaf,  ‘Laura duikt schoolboeken weer in’ – AD)

2 Berichten

  • klaus

    11 jaren geleden / 24 januari 2012 om 19:59 uur

    Ze hebben hier te lande weer eens iemand die iets bijzonders wil presteren tijdens de uitvoering ervan getreiterd, getreiterd en nog eens getreiterd. En nu de prestatie met veel tegenwind is geleverd komen de treiteraars ineens tot inkeer. @#%@!&, waarom kun je je stukje hersens voor medemenselijkheid in NL niet gewoon aanspreken. Je merkt het al als je via Schiphol Nederland verlaat: veiligheidscontrole okay, maar de wijze van treiteren waar dat op Schiphol (NL) mee gepaard gaat kom ik elders in Europa niet tegen. Vreselijk naar trekje van dit volk.

  • Torabora

    11 jaren geleden / 25 januari 2012 om 09:52 uur

    Laura heeft 1 jaar lang gespijbelt waar een boete op staat.ze hoorde in het schoolbankje mar met deze actie in de cel te zitten.Als Laura van plan was te Wereldzeilen had ze met Genuis World eerst contact moeten nemen of het nog mogelij was .Ze heeft op haar eigen initiatief de wet opzij gelegd en Zeilkoers genomen.Dom kind!Anndacht heeft ze gehad in ieder geval, nu nog straffen voor 1 jaar lang Spijbelen!Laura hoorde net als elk kind Verplicht school te gaan en geen eigen houtje werk !

Berichtensectie gesloten.