windverwachting

Lobke Berkhout koopt eerste aandeel in Halve Maen project gemeente Hoorn ten bate van exploitatie museumschip

PERSBERICHT

halvemaen_aandeel
vlnr: Leentje Linders, Ad Geerdink en Lobke Berkhout

Hoorn – Lobke Berkhout, Olympisch medaillewinnares en vijfvoudig wereldkampioen zeilen in de 470-klasse, heeft vandaag het eerste aandeel in het VOC-schip de Halve Maen gekocht. Dit gebeurde in het bijzijn van kunstenares Leentje Linders, die het aandeel heeft ontworpen, en museumdirecteur Ad Geerdink, bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland in Hoorn. Daar heeft vanaf 30 mei de Halve Maen haar ligplaats. Met de aankoop van aandeel nummer 1 gaf Lobke Berkhout het startsein voor de verkoopcampagne voor symbolische aandelen in het schip. Een aandeel kost €50 en is verkrijgbaar via www.halvemaenhoorn.nl. In totaal worden er 500 verkocht. De opbrengst is bedoeld voor de exploitatie van het prachtige museumschip.
Aanwinst voor de stad
Als groot zeilliefhebber en inwoonster van de stad was Lobke Berkhout vanaf het eerste moment gegrepen door het idee om het VOC-museumschip de Halve Maen naar Hoorn te halen. ‘De Halve Maen maakt het plaatje van de prachtige haven helemaal compleet. Het is echt een aanwinst voor de stad. Daarbij lijkt het me fantastisch om eens met zo’n dwars getuigd historisch schip te zeilen.’
Lobke twijfelde dan ook geen moment toen ze de mogelijkheid geboden kreeg om als eerste een aandeel in het schip te kopen en daarmee de exploitatie van het replicaschip te steunen.
‘Wanneer iedereen een steentje bijdraagt, zorgen we er met elkaar voor dat Hoorn er een nieuwe attractie bij krijgt. Bovendien maak je ook nog eens kans om mee te mogen zeilen en krijg je een mooi aandeel als aandenken’.
Kunstwerk en rondleiding
Het aandeel is ontworpen door kunstenares Leentje Linders, die al haar hele kunstzinnige leven geïnspireerd is door het maritieme verleden van Nederland. In haar ontwerp van het aandeel heeft ze niet alleen de Halve Maen, maar ook fragmenten van een oude kaart van Nieuw Nederland en de tekst van een 17e-eeuws VOC-aandeel verwerkt.
Wie een symbolisch aandeel in de Halve Maen koopt, krijgt behalve het door Leentje Linders ontworpen aandenken ook een uitnodiging voor een speciale zomeravondrondleiding op de Halve Maen. Daarnaast loten alle aandeelhouders mee om mee te mogen zeilen met het schip. Aandelen zijn te koop op de Halve Maen-website
Meer informatie www.halvemaenhoorn.nl.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X