Informatie voor de watersporter

Maasplassen Nautique 2017 op 24 en 25 juni brengt naast watersport ook veel andere activiteiten

PERSBERICHT
Roermond – Tijdens het weekend van 24 en 25 juni staan de Maasplassen wederom in het teken van Maasplassen Nautique. Er worden activiteiten georganiseerd zowel aan Nederlandse als aan Belgische zijde. Een greep uit de activiteiten: Subboarden bij Resort Marina Oolderhuuske, jungle circus voor de jeugd en lekkere hapjes bij de Foodtruck en een gezellige markt met allerhande spullen. Gasterie De Knip in Wessem organiseert een speciale asperge tour. Ook muziek- en dansliefhebbers komen aan hun trekken bij Pancakes & More en Sunset Lounge.

Je kunt ook kanovaren over de Maas of inschepen voor een rondvaart door de haven én sluis van Maasbracht. Er rijdt een gratis treintje dat bij diverse haltes in Maasbracht stopt. Bij Geweun Meneerkens aan de Schippershaven vindt het Limburgs DrakenBootFestival plaats. Diverse watersportbedrijven hebben hun deuren geopend voor bezoekers. Isabellagriend heet liefhebbers van naaktrecreatie van harte welkom.
In Maasbracht staat het hele weekend de scheepvaart centraal tijdens de Maasbrachter Havendagen: het waterleven wordt aan land gebracht. Een grootse intocht van antieke schepen en een feestelijke openingsavond op vrijdag, een podium voor scheepvaart-gerelateerde organisaties en ondernemers op zaterdag en een feestelijk programma voor jong en oud op zondag.
Breng vooral ook een bezoekje aan het foodtruckfestival: op vrijdag, zaterdag en zondag vormt een aantal mobiele keukens tezamen een zeer smakelijk openluchtrestaurant.
Op zaterdag 24 juni organiseert Connect Limburg samen met VVV Midden-Limburg de tweede editie van de Internationale Sail Limburg, een zeilwedstrijd met eredivisieboten. Voor de kenners: echte J70’s. Kom naar de Roermondse Roei- en zeilvereniging Maas en Roer om deze wedstrijd live te volgen.
Op zondag 25 juni beleeft Nautisch Leudal een schitterende start met Music & Friends die een groot aantal moderne en klassieke werken ten gehore zullen brengen in de tent aan de Maas. Vanaf 13.30 uur worden ieder half uur demonstraties gegeven.
Meer informatie www.maasplassennautique.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht