Man van verlaten boot IJsselmeer aangetroffen op vasteland: lag thuis te slapen…

Den Helder – De man die woensdag werd gezocht bij een grote zoekactie op het IJsselmeer is gevonden. Hij werd veilig aangetroffen op het vasteland. Dat meldt de kustwacht. Een schip vond de verlaten boot van de 30-jarige Amsterdammer op het IJsselmeer, waarna een grote zoekactie op touw werd gezet.

Verwarde toestand
Op het land werd wel verder gezocht door de politie. Die vond de eigenaar van de boot uiteindelijk voor middernacht via familie in goede gezondheid in zijn bed. De boot van de man was die ochtend vastgelopen. Daarna is hij wadend door het water naar de kant gekomen om vervolgens, in wat verwarde toestand, via een omweg naar huis te gaan. De Amsterdammer krijgt passende hulpverlening, aldus de politie Midden-Nederland.

De KNRM zette elf reddingsboten in. Ook waren ‘s middags een vliegtuig van de Kustwacht en een SAR-helikopter in de lucht. Deze moesten rond zes uur tanken en stopten hierna met de actie. (Omrop Fryslan, ‘Vermiste booteigenaar lag thuis te slapen…’ – Het Parool, Twitter – Kustwacht.nl)