Informatie voor de watersporter

Marc (44) schoot te hulp bij fatale brand op motorjacht in Capelle aan den IJssel, waarbij schipper is overleden

CAPELLE A/D IJSSEL – Een Amsterdammer (56) is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Capelle aan den IJssel om het leven gekomen nadat er brand was uitgebroken op het bootje waarop hij verbleef.

De brand werd opgemerkt door een voorbijganger die daarna volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio direct in actie kwam. Hij sprong in het water om de man te helpen, die zelf ook al in het water lag. De man is door hulpdiensten op de kant gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar later zijn verwondingen overleden. (De Telegraaf)

Marc (44) schoot te hulp bij fatale brand: Ik zie nog steeds zijn hulpeloze blik
Een plezierjacht in lichterlaaie en hulpgeroep. Net nadat Marc Withagen uit Capelle aan den IJssel vrijdagnacht tegen half twee zijn bed in is gestapt, is het voor hem duidelijk dat iemand in nood is. De 44-jarige bewoner van het appartementencomplex, dat uitkijkt op de jachthaven gelegen aan de Hollandsche IJssel, bedenkt zich geen moment en rent op blote voeten en in slechts zijn onderbroek en een t-shirt naar beneden. Daar is iemand in nood en die moet worden gered. (AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht