Informatie voor de watersporter
Marit Bouwmeester bronzen medaille op EK ILCA6

Marit Bouwmeester bronzen medaille op EK ILCA6

Team Allianz zeilster Marit Bouwmeester pakt een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap ILCA6 in het Zuid-Franse Hyéres. Een bijzonder resultaat op het tweede grote toernooi na haar zwangerschap. Op de laatste dag komen de mannen en vrouwen in de Laser slechts één keer in actie wegens een gebrek aan wind. Bouwmeester zakt met een 30ste plaats in die race van de tweede naar de derde plaats in einduitslag. Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse man met een tiende plaats.

Bij de vrouwen wordt Maxime Jonker 11de en Mirthe Akkerman scoort een 14de plaats. Talenten Roos Wind en Marissa IJben eindigen respectievelijk op de 35ste en 37ste plaats. Bij de mannen is Duko Bos de tweede Nederlander op de 21ste plaats.

Marit Bouwmeester weer op het podium
Marit Bouwmeester is bezig met haar tweede toernooi na haar zwangerschap en staat alweer op het podium. Gisteren gaf ze al aan tevreden te zijn met haar prestaties. “Ik heb de laatste maanden heel veel progressie gemaakt. Ik voel me goed en fris met nog één dag te gaan. Daar ben ik superblij mee. De eerste stappen zijn gezet. Maar alles kan nog wat beter, wat scherper, wat fitter.”

Gevraagd naar hoe nu verder, geeft Bouwmeester de volgende toelichting: “We gaan deze winter met alle Nederlandse meiden trainen, onder andere in Marseille op de olympische locatie. We hebben elkaar als trainingsploeg weer gevonden om samen te pushen en om samen beter te worden.”

Uitslagen vrouwen ILCA6
1 Agata Barwinska (POL)
2 Maud Jayet (FRA)
3 Marit Bouwmeester (NED)

11 Maxime Jonker
14 Mirthe Akkerman
35 Roos Wind
37 Marissa IJben
71 Signe Brink
79 Josephine Holtz

Broekhuizen is tevreden met de hele week
Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse zeiler en is tevreden met zijn prestaties over de hele week genomen. Maar op de laatste dag overheerst eerst de teleurstelling. Broekhuizen legt uit:

“Op dit moment ben ik vooral een beetje teleurgesteld over de laatste race.  Het was een superlastige dag. We hebben de hele dag moeten wachten op wind. Pas na de regen stak die wat op. Ik begon niet zo goed maar lag halverwege dat eerste kruisrak weer heel goed maar uiteindelijk viel ik toch terug door een grote windshift.”

“Ik ben over de hele week best tevreden met name omdat ik de vloek op mijn ‘Finals’ heb opgeheven. Ik heb best veel goeie races gevaren in de finals en mij van een goede kant laten zien, daar ben ik wel happy mee. Het is nog wel een stapje naar de echte top, in elk geval op papier. Maar ik heb een goed gevoel dat ik qua zeilen steeds meer in de buurt kom.  

Ik wil steeds constanter meedoen dus het is vooral de bedoeling om dat vaker te laten zien.”

Uitslagen mannen ILCA7
1 Pavlos Kontides (CYP)
2 Michael Beckett GBR)
3 Kaarle Tapper (FIN)
10 Niels Broekhuizen (NED)
21 Duko Bos (NED)
Silver fleet
67 Thomas van Ofwegen (NED)
73 Willem Wiersema (NED)
Bronze fleet
130 Erik Voets (NED)

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: EK

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht