Informatie voor de watersporter

Marit Bouwmeester Europees Kampioen ILCA 6

Met ruime voorsprong wint Marit Bouwmeester het Europees Kampioenschap in de olympische ILCA6 klasse. 

Op de laatste dag van het EK komen de ruim 100 deelnemende vrouwen in de Laser drie keer in actie in het Italiaanse Andora. De Friese zeilster van Team Allianz zeilt sterk en scoort 7-1-12. Daarmee eindigt ze met 18 punten voorsprong op de Portugese Vasileia Karachaliou, die tweede wordt. Maxime Jonker eindigt op een vierde plaats en Mirthe Akkerman op een 13de plaats. Bij de mannen wordt Duko Bos negende en Niels Broekhuizen 18de.

Marit Bouwmeester (34 – KWV Frisia) heeft na de bevalling van een dochter in 2022, haar zinnen gezet op een vierde olympische medaille in Parijs 2024. Het winnen van deze Europese titel is een enorme opsteker. Voorafgaand aan het EK zei ze:

“Ik wil het gewoon nog een keer goed doen. De laatste keer in Parijs, lekker dichtbij. De trainingen zijn deze winter heel erg goed gegaan. Want het was natuurlijk een beetje race tegen de klok na mijn zwangerschap.”

Direct na de laatste race zei Bouwmeester:

“Ik ben fit, ik ben sterk, de trainingen gaan goed, maar ja, je moet het maar wel laten zien op zo’n moment. Dus ik ben super happy en heel blij.”

“Blij met Jaap, die heeft het geweldig gedaan als coach. Ik ben dankbaar hoe hij mij helpt en steun die ik van het thuisfront krijg. Blij met Diederik, mijn vriend. Die zei laatst, het is niet alleen meer jouw campagne. Het is de campagne van heel veel mensen. Als ik bijvoorbeeld beslis om te gaan trainen, dan dat heeft dat invloed op velen. Ik krijg zoveel hulp van mijn ouders, mijn schoonouders en gastouder Sophie. Ik ben heel dankbaar dat iedereen me de kans geeft om dit te doen. Het is gewoon zo bijzonder. Voor het eerst voelt topsport als een opoffering voor mij omdat ik niet bij Jessie kan zijn, en dat maakt het zwaar. Maar het is de moeite waard.”

Voor meer informatie: Teamallianz.nl

Foto: Maxime Jonker (fotograaf Thom Touw)

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht