Informatie voor de watersporter

Marit Bouwmeester met Team Allianz op WK Laser 2022

Van 11 tot en met 16 oktober vinden de wereldkampioenschappen plaats in de olympische Laser klasse. Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond, wordt in deze ILCA6 klasse vertegenwoordigd door vier zeilsters; Mirthe Akkerman, Maxime Jonker, Marissa IJben en Marit Bouwmeester. Bouwmeester heeft na Spelen van Tokio aangegeven dat ze na haar zwangerschap weer een poging wil doen zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2024 en ze heeft dit WK in Kemah, Texas uitgekozen voor haar come-back.

Sinds de Olympische Spelen van Japan zijn Maxime Jonker en Mirthe Akkerman met coach Ben Koppelaar vol doorgegaan met de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024, die voor de zeilsport in Marseille plaatsvinden. Als jong talent is in die periode ook Marissa IJben toegevoegd aan deze trainingsgroep.

Marit Bouwmeester heeft na de Olympische Spelen van Tokio aangegeven dat ze na haar zwangerschap weer een poging wil doen zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2024. Al vrij snel na haar bevalling is Bouwmeester weer aan het werk gegaan om zo snel mogelijk op topniveau terug te kunnen keren.

Die come-back vereist maatwerk en is een traject waarbij Bouwmeester wordt ondersteund door (para-) medische staf van het Watersportverbond en tot en met het WK in 2022 door coach Jaap Zielhuis, ook in dienst van het Watersportverbond.

Het is het streven van de bond om na dit WK met de hele groep zeilsters, mogelijk nog aangevuld met een paar andere jonge talenten, één ploeg te vormen in een gezamenlijke voorbereiding op 2024.

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Richard Langdon

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht