Informatie voor de watersporter

Master Junior console-bootje met Yamaha-buitenboordmotor op 'professionele wijze' uit Leidsevaart gestolen

PERSBERICHT
Bennebroek – De politie zoekt naar de personen die maandagavond 21 februari een open ‘Master Junior’ consolebootje hebben ontvreemd vanuit de Leidsevaart ter hoogte van Bennebroek. Het bootje met een lengte van 3.20 en een 9.9 pk 4 takt Yamaha buitenboordmotor lag op een speciaal steigertje met een hardstalen ketting gekluisterd aan een in het beton gegoten ring op de wal.
Het motorbootje heeft een donkerblauwe romp en een cremekleurige binnenzijde, en is voorzien van een rvs stuur en rvs reling. Het bevestigingspunt op de wal is met grote kracht ontzet. Gezien de situatie terplaatse, neemt men aan dat het bootje vervolgens naar de overzijde van het water is getrokken, waar het met meerdere personen op een trailer of in een vrachtwagen moet zijn geladen.
De politie vraagt degenen, die op deze avond langs de Leidse Vaart verdachte omstandigheden hebben waargenomen, weten waar de boot is, of weten waar de boot te koop wordt aangeboden, contact met haar op te nemen. Gezien de werkwijze houdt men echter ook rekening met een georganiseerde bende. Men sluit daarbij tegelijk niet uit dat het bootje al ‘ergens over de grens’ is verdwenen, maar wil in dat geval toch herhaling proberen te voorkomen. (Politie, Nauticlink)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht