Informatie voor de watersporter

Meevaren op zaterdag 30 april met HOGE reddingboot Seeker vanuit Naarden

PERSBERICHT
hoge_seeker2016Huizen, Naarden – De Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) laat aanstaande zaterdag zien wat de snelle (bijna 90 km/h) reddingboot Seeker voor de watersport en binnenvaart kan betekenen. Iedereen boven de zes jaar mag inschepen in jachthaven ‘Naarderbos’, tegenover Boomgat 22 Naarden.
Er kunnen slechts een beperkt aantal mensen mee, dus schrijf je vroeg in. Tussen 12 en 17.00 uur wordt er gevaren. Terwijl u wacht, kunt meer te weten over HOGE, door middel van presentaties en video’s. Leden beantwoorden al uw vragen. En natuurlijk krijgen de sponsors van HOGE, Audio Rent en MC BIJL Interieurbouw, de gelegenheid om zich te presenteren.
Iets meer over de reddingboot Seeker
Als deze reddingboot uitrukt dan is er echt wat aan de hand. Geen motortje wat niet wil starten, lege accu, of een aan bij mooi weer aan de grond gelopen bootje, nee, dan is er een mens of dier in nood. HOGE biedt geen pechhulp, daar zijn anderen voor, de Seeker is geen sleepboot, maar helemaal ingericht voor opsporen van en de hulp aan drenkelingen. Als enige reddingboot van Nederland uitgerust met Side Vision SONAR en een thermische camera.
Iets meer over HOGE
HOGE is een vereniging, al meer dan 30 jaar actief op het gebied van noodhulp. De leden zijn allemaal geïnteresseerd in en gemotiveerd voor de hulp aan de mens en dier in nood. De leden zijn getraind in het geven van net wat meer dan gemiddelde eerste medische hulp. Zoals naast AED en immobilisatie technieken, het bedienen van apparatuur voor het toedienen van 100% zuurstof aan een niet ademend slachtoffer (reanimatie). Alle vrijwilligers zijn dan ook gecertificeerd Medic first responder via het Divers Alert Netwerk (DAN Europe).
Financiering
Het komt gelukkig maar een paar keer per jaar voor dat iemand echt in nood is. HOGE rukt geen honderd keer per jaar uit. Ook heb je natuurlijk geen duur gebouw nodig om met een reddingboot te kunnen varen. Met als enige taak het redden van mens en dier heeft HOGE om te kunnen blijven functioneren geen donateurs nodig, vraagt niet om schenkingen of legaten, noch vraagt ze een eigen bijdrage en kan ze toch alle hulp die zij geeft gratis houden. Overigens is het helemaal niet toegestaan geld te vragen aan een geredde. Redden is immers gewoon ieders burgerplicht!
Sponsoren
De paar duizend euro die het kost om de Seeker in de vaart te houden, worden opgebracht door onze sponsors, in het kader van maatschappelijk ondernemen. Ook krijgt HOGE af en toe geld toegeschoven om “leuke dingen mee te doen”. Maar dat gaat naar middelen die de kans op een succesvolle redding vergroten, zoals de warmtebeeldcamera die Reggefiber ons vorig jaar schonk en al enkele malen werd ingezet bij zoekacties.
HOGE zoekt ook nieuwe leden
Ben je geïnteresseerd in hulp aan de medemens en dier in nood op het water, meld je deze dag dan aan bij HOGE. Een lidmaatschap van de vereniging HOGE vraagt maar enkele keer per maand inzet, je hoeft niet drie keer per week op te draven om bootjes te slepen, HOGE is geen pechdienst. Wel wordt van je verwacht dat je een medische eerste hulp opleiding gaat volgen bij DAN en wordt er regelmatig geoefend.
meer informatie www.reddingbrigade.net

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht