Informatie voor de watersporter

Melges-dealer Nederland Hein Ruyten houdt kennismakingsweekend Melges-klasse op 21 en 22 oktober bij WV Braassemermeer

PERSBERICHT
Langweer – In het weekend van 20 en 21 oktober 2012 biedt Hein Ruyten One Design, Melges-dealer in Nederland, opnieuw de mogelijkheid om op het Braassemermeer kennis te maken met de Melges 24. Daarnaast kunnen belangstellenden voor het eerst meezeilen op de Melges 20. Om de Melges-familie compleet te maken, zal ook de Melges 32 op de wal te bezichtigen zijn.
‘We merken dat de Melges-klasse duidelijk in belangstelling toeneemt, vandaar dat wij deze gelegenheid bieden om het een keer mee te varen en de bijzondere eigenschappen van de Melges te ervaren”, aldus Hein Ruyten. Sinds 2008 is Hein Ruyten actief om de klasse die internationaal grote startvelden oplevert nu tevens in Nederland te promoten. Niet zonder succes, want veel Nederlandse topzeilers stapten vanuit andere klassen over naar de Melges 24. Inmiddels zijn er zo’n 20 Nederlandse boten en bestaat er een nationale klasse organisatie.
Wereldwijd staat de teller op 850 Melges 24’s. De mondiale verspreiding is groot en het wedstrijdniveau is hoog. Bij het afgelopen WK op het Italiaanse Gardameer verschenen 125 teams uit 24 verschillende landen aan de start. Dit spektakel zal ook in 2013 zichtbaar zijn tijdens het EK in Medemblik, dat van 16 t/m 24 augustus plaatsvindt. Ruyten: ‘Snelle beslissers kunnen daar zeker nog aan deelnemen, daarom geven we hen over twee weken de kans om zich op de Melges te oriënteren.”
Melges 20
De Melges 20 is de meest recente uitbreiding van de Melges-vloot in Nederland. Deze kleinere versie van de 24 vormt een nieuwe generatie sportboten. Ze is gemakkelijk te zeilen met 2 ,3 of 4 personen, er is geen gewichtslimiet en dankzij de eenvoudige trim is het een absolute eenheidsklasse. De Melges 20 zag in 2008 het levenslicht en wat Europa betreft beginnen zich nu aardige velden te vormen in Italië, Zuid-Frankrijk en Duistland. Ruyten: ‘Vandaar dat wij nu de tijd rijp achten deze klasse in Nederland te introduceren.”
Melges 32-arrangementen
Dan is er nog de Melges 32, het absolute paradepaardje van de Melges-familie. Deze high performance zeilboot zal wel op 20 en 21 oktober bij de Braassem (Clubgebouw WV Braassemermeer) aanwezig zijn, maar zal uitsluitend op de kant te bezichtigen zijn. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor arrangementen die Hein Ruyten One Design voor komende winter gaat aanbieden.
Om een en ander in goede banen te leiden en verspreiding te krijgen over beide dagen, is het wenselijk om vooraf Hein Ruyten een mail te sturen met daarin de gewenste datum vermeld. Aanmelden kan dus via: info@heinruyten.com of telefonisch op nummer 0653161386.
Meer informatie www.heinruyten.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht