Informatie voor de watersporter
Mercury introduceert nieuwe krachtige buitenboordmotoren

Mercury introduceert nieuwe krachtige buitenboordmotoren

MERCURY MARINE INTRODUCEERT DE EERSTE V10 BUITENBOORDMOTOREN IN DE BRANCHE – DE NIEUWE VERADO MOTOREN VAN 350 PK EN 400 PK

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), introduceerde vandaag de allereerste V10 buitenboord motor in de branche met de officiële lancering van zijn gloednieuwe 5.7L Verado buitenboordmotoren van 350 pk en 400 pk.

Volgens de traditie van het prijswinnende merk Verado zijn de nieuwe V10 motoren de stilste en soepelste in hun klasse. Ze draaien 45 procent stiller bij kruissnelheid dan de motoren van een toonaangevende concurrent. Naast NVH zijn de nieuwe Verado’s niet alleen compatibel met de nieuwste Mercury SmartCrafttechnologieën, maar worden ze ook aangeboden met een optionele laadspoel met twee modi van 48 V/12 V. Deze kan naadloos worden gekoppeld aan het Navico Group’s Fathom e-Power System, een geïntegreerd hulpstroom beheersysteem met lithium-ion accu. Hierdoor hebben booteigenaren geen generatorsysteem meer nodig aan boord.

“De nieuwe Mercury V10 Verado buitenboordmotoren zijn precies waar booteigenaren om gevraagd hebben in een platform van 350 en 400 pk”, aldus Chris Drees, Mercury Marine President. “Ze zijn krachtig, soepel en stil. Ze hebben veel van dezelfde brandstofbesparende voorzieningen die aanwezig zijn op onze bestaande reeks motoren met hoge vermogens. Ze leveren ook dezelfde eersteklas ervaring op het water die de roem van Verado buitenboordmotoren heeft gemaakt. De V10 Verado buitenboordmotoren verstevigen Mercury’s leiderspositie op de markt van krachtige buitenboordmotoren.”

De V10 Verado buitenboordmotoren maken gebruik van veel van dezelfde toonaangevende voorzieningen en technologieën die booteigenaren zo waarderen bij de populaire V12-, V8- en V6-platforms van het bedrijf. De nieuwe V10 omvat eersteklas verfijningen en veelzijdigheid voor een breed scala aan toepassingen.

De V10 motoren wegen slechts 316 kg en hebben dezelfde toonaangevende afstand van 26 inch tussen de motorsteunen als bij de V8 buitenboordmotoren. Hierdoor zijn ze volledig compatibel met de huidige bootontwerpen. Dit lichte, compacte ontwerp levert de prestaties die booteigenaren zoeken en maakt ze perfect voor toepassingen met meerdere motoren of het inbouwen van nieuw vermogen.

Zelfaanzuigende 5.7L V10 motor
Het nieuwe platform beschikt over het eerste V10 motorblok met natuurlijke aanzuiging in de buitenboord sector. Het motorblok heeft een toonaangevende cilinderinhoud van 5,7 liter en een prestatiegericht ontwerp met vier nokkenassen om boten met uitzonderlijke snelheid en acceleratie voort te stuwen. Een toonaangevende laadspoel van 150 A laadt de accu’s aan boord snel op en ondersteunt op slimme wijze het elektrische systeem van de boot.

Nieuw onderwaterhuis
Het nieuwe hydrodynamische onderwaterhuis van het platform is ontworpen om de prestaties en de duurzaamheid bij talloze toepassingen te verbeteren en het brandstofverbruik zo zuinig mogelijk te maken. De ingenieurs van Mercury grepen terug naar de eerste beginselen van engineering en ontwierpen de gloednieuwe Revolution X schroef, die in alle opzichten perfect past bij de V10 Verado. Grotere diameter en bredere bladen, in combinatie met de diepe overbrengingsverhouding van het nieuwe onderwaterhuis, zorgen voor uitstekende hantering, opwindende acceleratie en hoog rendement zowel bij lage snelheid als bij vol gas.

Efficiënte allround prestaties
Deze buitenboordmotoren zijn gekalibreerd om volwaardige prestaties te leveren op standaard brandstof (95 RON) en zijn ook voorzien van brandstof besparende technologieën, een gesloten brandstofsysteem met zuinige verbranding (lean burn) en Advanced Range Optimization (ARO).

Intuïtieve voorzieningen en geavanceerde technologieën
Adaptive Speed Control handhaaft het motortoerental ondanks veranderingen in belasting of omstandigheden, waardoor het trotseren van hoge golven gemakkelijker wordt en het cruisen bij lage snelheden soepeler verloopt. Transient Spark Technology past het ontstekingsmoment elektronisch aan voor een optimaal vermogen in het lage toeren bereik.

De V10 Verado motoren zullen ook compatibel zijn met een nieuw elektrisch stuursysteem van Mercury voor boten met meerdere buitenboordmotoren. De verkoop ervan zal in februari 2023 van start gaan. Het nieuwe systeem biedt een verbeterde stuur respons, een drastisch vereenvoudigde installatie en een verlaging van het energieverbruik met meer dan 50%.

“We hebben onze ingenieurs uitgedaagd om de acceleratie en de algehele prestaties van de nieuwe V10 Verado buitenboordmotoren te verbeteren en ze tegelijkertijd stiller en lichter te maken dan de buitenboordmotoren van de concurrentie in deze vermogensklasse”, aldus Tim Reid, Mercury Marine Vice-President of Product Development and Engineering. “Alweer hebben ze de verwachtingen overtroffen en technologieën ingebouwd die de besturing en het onderhoud van de boot intuïtief eenvoudig maken.”

De ontwikkeling van de V10 Verado buitenboordmotoren is het resultaat van Mercury’s voortdurende inzet om zwaar te investeren in R&D en productiecapaciteit om de sterke vraag van klanten bij te houden. Daartoe heeft het bedrijf sinds 2008 2 miljard dollar geïnvesteerd en zijn productie-oppervlakte uitgebreid tot meer dan 275.000 vierkante meter.

Over Mercury Marine
Mercury Marine, met hoofdzetel in Fond du Lac (Wisconsin), is de grootste fabrikant ter wereld van voortstuwingsmotoren voor pleziervaartuigen. Mercury, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), levert motoren, boten, diensten en onderdelen voor maritieme toepassingen voor overheidsinstellingen en de commerciële en pleziervaartsector. Mercury verstrekt booteigenaars producten die gebruiksvriendelijk en uiterst betrouwbaar zijn en die worden ondersteund door de meest toegewijde klantendienst ter wereld. De portfolio van toonaangevende merkproducten van het bedrijf bevat Mercury buitenboordmotoren, Mercury MerCruiser -hekaandrijvingen en -binnenboordmotoren, Mercury schroeven, Mercury opblaasboten, Mercury SmartCraft elektronica, Land ’N’ Sea scheepvaart onderdelendistributie en Mercury- en Quicksilver-onderdelen en -oliën.

Voor meer informatie: mercurymarine.com (Engels)

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht