Muidense veerpontschipper redt moeder en kind, die van gehuurde motorboot waren gevallen

Muiden – Schipper van de veerdienst naar Pampus Jochem van Riet (38) heeft woensdag rond twee uur ‘s middags een vrouw en kind van de verdrinkingsdood gered op het IJ. ‘Ik hoorde gegil en ben direct in het water gesprongen.’ De Duitse moeder lag samen met haar kind in het water. ‘Ik denk dat het kind overboord viel en de moeder erachter aan sprong. Maar zij kon ook niet zwemmen.’

De Duitsers zaten op een gehuurde motorboot. ‘Ik had het bootje al eerder gezien en duidelijk was dat ze niet handig waren met varen. Nadat de vrouw en kind in het water lagen, bleef de vader verbouwereerd aan boord van de motorboot. Gelukkig waren we niet ver van de kant van Muiden.’ Leon, een vrouw van het schip de Liz, hielp met de drenkelingen op het droge te krijgen. ‘Moeder en kind spraken Duits en dat spreek ik niet goed, maar ik begreep wel dat ze erg blij waren.’  (Schuttvaer)