Informatie voor de watersporter

Nederlandse matchrace zeilsters strijden om 'olympisch ticket' van 3 tot en met 9 mei in Weymouth

PERSBERICHT
Amsterdam – Twee Nederlandse Matchrace zeilteams strijden tijdens de Delta Lloyd Matchrace Trials om één felbegeerde plaats op de Olympische Spelen in Londen. Deze unieke sail-off waarin de Olympische kwalificatie wordt bepaald vindt plaats van 3 tot 9 mei op het Olympisch water in Weymouth. Tijdens deze trials neemt het merkenteam Mach3 het op tegen het kernploegteam.
Omdat er slechts één team mag deelnemen aan de Spelen, maar beide teams vormbehoud hebben aangetoond in voorgaande wedstrijden, organiseert het Watersportverbond deze sail-off. De Delta Lloyd Matchrace Trails worden gehouden van 3 tot en met 9 mei. De wedstrijden tussen de beide teams staan gepland voor 5, 6 en 7 mei. 8 en 9 mei zijn aangewezen als reservedagen. Het eerste team dat negen wedstrijden wint gaat voor het onderdeel matchracen naar de Olympische Spelen.
Uitdaging
Het is een unieke situatie voor de watersport. In november 2011, relatief kort voor de Spelen is naast het Nederlandse kernploegteam het nieuwe merkenteam Mach3 team opgericht. In dit team varen zilveren-medaille winnaars Annemieke Bes en Marcelien Bos – de Koning en voormalig wereldranglijst-aanvoerster Renee Groeneveld. Op het WK in Perth in december 2011 kwam Mach3 voor het eerst in actie. De drie zeilsters eindigden daar op een tiende plaats en in januari werden ze negende tijdens de Miami Olympic classes Regatta. Zo toonden de dames vormbehoud en mogen zij met steun van de watersportbond de uitdaging met de kernploeg aan gaan.
Spannend
Het is een ongewoon spannende strijd waarin twee teams na een lange voorbereiding zo kort voor de Spelen één op één strijden om een startbewijs. Het matchracen is een bijzondere en zeer spectaculaire vorm van wedstrijdzeilen. Hierbij duelleren steeds twee boten om de winst van een wedstrijd. Drie dagenlang varen de twee damesteams dus alleen wedstrijden tegen elkaar. Het beste team wint het startbewijs voor de Olympische Spelen. Renee Groeneveld: “We eindigden in januari slechts één plaats achter de Nederlandse kernploeg. Het wordt voor beide teams dus een hele spannende week. Eén gaat door naar de Olympische Spelen en het andere team moet helaas naar huis.”
Sponsoring
Het matchraceteam is een merkenteam en wordt o.a. gesponsord door Boska Holland. Boska is een innovatief, authentiek familiebedrijf dat al sinds 1896 hart voor kaas heeft. Vanuit deze diepgewortelde passie wil zij wereldwijd mensen inspireren van kaas te genieten en de veelzijdigheid ervan laten ontdekken. Het bedrijf biedt het grootste assortiment hoogwaardige kaasaccessoires ter wereld, verkrijgbaar in meer dan 83 landen. Het Mach3 team wordt ook gesponsord door Gouda Holland en Design on stock.
Boska heeft er alle vertrouwen in dat het Mach3 matchraceteam volgende week het startbewijs voor de Olympische Spelen zal behalen en dat de dames in Londen hun prestaties zullen laten zien. Samen voor goud!
Meer informatie www.teammach3.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht