Informatie voor de watersporter

Next Generation Shipyards wint internationale aanbesteding voorloodsvaartuig in het Verenigd Koninkrijk

Port of Milford Haven (VK) heeft, na een zeer intensieve internationale aanbestedingsprocedure, Next Generation Shipyards (NG Shipyards) uit Lauwersoog (NL) de opdracht gegund voor de bouw van een loodsvaartuig van 22 meter. Het schip is een aanvulling op de huidige vloot van Port of Milford Haven en is bedoeld ter versterking van de loodsdiensten in deze haven, die bekend staat als de grootste energiehaven van het Verenigd Koninkrijk.

Next Generation Shipyards (NG Shipyards) heeft uitgebreide ervaring in de constructie van geavanceerde loodsboten, crewtendervessels en andere gespecialiseerde vaartuigen. Het door de haven van Milford Haven gekozen schip zal worden ontworpen door Camarc Design (VK), een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve hogesnelheidsvaartuigen die geschikt zijn om te varen bij diverse weersomstandigheden.

L to R – Steven Bonder (NGS) Jamie Furlong (MHPA) Albert Keizer Dirk Keizer (NGS) Ian Shipperly Chris Martin Tom Sawyer Gareth Phillips (MHPA) Steven Lee (BMT

De belangrijkste kenmerken van het nieuwe loodsvaartuig zijn:

het zelfrichtend vermogen, een bewezen effectiviteit bij het veilig en efficiënt opereren in zware weersomstandigheden, een ergonomisch ontworpen stuurhuis en bemanningsfaciliteiten die voldoen aan de hoogste veiligheids- en operationele normen. Het schip zal een snelheid van meer dan 25 knopen varen en zal worden uitgerust met waterjets en motoren die voldoen aan de strengste milieu-eisen.

Mike Ryan, havenmeester van de Port of Milford Haven,

“Ongeveer twintig procent van de energiebehoefte van het VK wordt verwerkt door de energie-installaties in de haven van Milford Haven. Ons vermogen om schepen veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk de haven in en uit te loodsen is van cruciaal belang, niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor de veerkracht en veiligheid van de Britse energievoorziening.”

Steven Bonder, Project Manager bij Next Generation Shipyards, voegt toe:

 “We zijn enorm trots op het ondertekende contract voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe loodsvaartuig voor de Port of Milford Haven. Samen met Camarc Design zijn we ervan overtuigd dat we het beste loodsvaartuig voor de Port of Milford Haven kunnen realiseren. We kijken uit naar de engineering- en ontwerpfase, en de start van de bouw van het loodsvaartuig volgend jaar.”

Het nieuwe loodsvaartuig zal naar verwachting operationeel zijn in 2025.

Voor meer informatie: ngshipyards.com

Foto: Next Generation Shipyards

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht