NG Shipyards bouwt derde schip voor CoastWise

NG Shipyards bouwt derde schip voor CoastWise

NG Shipyards en CoastWise Offshore Services hebben onlangs de nieuwbouworder afgerond voor een derde Crew Tender Vessel van de NG Endurance klasse. Het schip zal eind 2022 in de vaart worden genomen. CoastWise kiest opnieuw voor de NG Endurance omdat deze duurzamer en efficiënter is dan vergelijkbare schepen in de markt.

Albert Keizer, directeur NG Shipyards: “Deze derde order is voor ons een bevestiging dat de NG Endurance een baanbrekend ontwerp is. We zijn erg blij met het vertrouwen van CoastWise.”

Duurzaam en multifunctioneel 

Momenteel bouwt NG Shipyards aan een tweede NG Endurance voor CoastWise. Het eerste schip, COS Master, werd op 10 december jl. gedoopt. CoastWise vervoert met deze schepen personeel en materieel van en naar windmolenparken. Naast inzet als crewtender kunnen deze schepen ook worden ingezet voor hydrografisch survey werk. De NG Endurance is duurzaam: dankzij het revolutionaire rompontwerp, een combinatie van catamaran en monohull, wordt 20% bespaard op brandstof. Met deze monomaran is het ook mogelijk te varen op de plantaardige brandstof HVO, wat nog eens een CO2-reductie van 90% oplevert.

De NG Endurance opereert veilig in hogere golven, wat resulteert in een 30 % vergroting van operationele dagen. Dit betekent niet alleen dat windparken sneller gebouwd kunnen worden, maar ook dat er minder impact is op de natuur. Het schip kan 30 passagiers zogenaamd Industrieel Personeel tegelijk vervoeren.

Foto: NG Shipyards

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X