Handboek Varen op de Waddenzee

Nieuwe druk Handboek Wadvaren

Kom je net de sluis uit, snuif dan de zoute zeelucht op en kijk naar de wolken, voel de wind en kijk naar de schepen die van het Wad komen. Kies dan wat je gaat doen. Omarm de reis of pas je plan aan. Je hoeft niets. Het is beter om respect te tonen voor wat je waarneemt, dan onderweg in problemen te komen. Zo maar een paar zinnen uit het Handboek varen op de Waddenzee van Marianne van der Linden. Toch staat hier een belangrijk advies voor beginnende wadvaarders; niets hoeft. Je vaart immers voor je plezier. Het moet dus leuk blijven. Een heel belangrijk advies voor een ieder die voor het eerst open en voor hem of haar onbekend water op gaat. Het leuke aan watersport is dat je steeds je grenzen kan verleggen. Van de plassen, naar de meren, naar het IJssel- en Markermeer of de Hollandse Delta, door naar het uitdagende getijdewater van de Waddenzee of de Ooster- en Westerschelde, de oversteek naar Engeland. En dan. Je bepaalt zelf hoe ver jouw horizon ligt en of je achter die horizon wilt gaan kijken.
En zelfs al voer je eens rond de wereld; het vaargebied van de Nederlandse Waddenzee is uniek. Zelfs de meest ervaren zeeman staat hier voor nieuwe uitdagingen.

Marianne weet waar zij het over heeft. Al haar hele leven vaart zij op de Waddenzee en al vele jaren leidt zij schippers op. Haar insteek spreekt velen aan en het Handboek varen op de Waddenzee is niet voor niets al weer aan de vijfde en herziene druk toe.

Hét ‘Handboek Wadvaren‘ is vooral een praktisch boek waarin elke schipper nuttige informatie haalt. Van de beginnende wadvaarder tot de ervaren schipper, iedereen heeft iets aan dit boek en het mag dan ook niet ontbreken in de boordbibliotheek van een ieder die op het getijdenwater van de Waddenzee vaart.

Ten opzichte van de vorige druk zijn er weer verbeteringen doorgevoerd, mede op basis van reacties van lezers. En ook de vormgeving is hier en daar aangepast. Rijk geïllustreerd met veel foto’s en handige kaartjes. Een mooi en vooral heel praktisch boek.

En elke lezer die het boek koopt kan op de website het gratis digitale boek Veilig varen op de Waddenzee met oa. tips van de KNRM downloaden. Heeft u een eerdere druk van het boek, dan kunt u het gratis boekje ook direct bij Scheepswijs opvragen.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X