123 stickers

‘Nieuwe jachthaven in kanaal Bergen op Zoom is realistisch’

Bergen op Zoom – Iedereen heeft het over een nieuwe jachthaven voor Bergen op Zoom, in het oude Havenkanaal en rond de historische Waterschans bij de Binnenschelde. Maar niemand heeft er nog een serieuze tekening of berekening van gemaakt of gezien.

Kan dat daar eigenlijk wel, een volwassen jachthaven in dat smalle, nu tot een slootje opgedroogde Havenkanaal, vroeg George Bruijs zich af. Dat hem dat interesseert is geen wonder: hij zit met zijn werf voor motorjachten Bruijs Jachtbouw pal naast de historische vaarroute naar Bergen op Zoom en bijna op de schamele restanten van de Waterschans, het fort dat die route ooit bewaakte.

Bruijs sloeg aan het meten, rekenen en tekenen. “Eerst vooral voor de lol”, zegt hij. Bruijs liet zijn eerste schets zien aan mensen van watersportvereniging De Schelde en de monumentenclubs die zich inzetten voor restauratie van de Waterschans. “En die zeiden: ga ermee door, werk het uit. Dan hebben we eindelijk iets concreets om aan de gemeente te laten zien.” (BN/deStem)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X