Informatie voor de watersporter

Nieuwe Mercury SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk voor een langere levensduur

PERSBERICHT
mercury_40-60Amsterdam – Mercury Marine kondigt de wereldwijde introductie aan van zijn nieuwe SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk. De SeaPro FourStroke-motoren zijn ontworpen om langer mee te gaan, met behoud van het vermogen en de prestaties die nodig zijn om de klus te klaren. Ze bezitten verbeterde eigenschappen en zijn gebouwd voor lange uren in een agressieve zoutwateromgeving. De SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk zullen medio 2016 wereldwijd in de handel verkrijgbaar zijn.
Deze nieuwe SeaPro-modellen zijn motoren met een robuuste hoge cilinderinhoud verplaatsing en een laag profiel en licht gewicht ontwerp gewicht licht ontwerp, die de prestaties leveren die commerciële gebruikers verwachten. Uit testen blijkt dat ze tot drie keer langer meegaan dan motoren voor pleziervaartuigen. De nieuwe SeaPro-motoren zijn tevens voorzien van diverse verbeteringen aan de motor met het oog op meer duurzaamheid en betrouwbaarheid, zoals een brandstofpomp voor commercieel gebruik, een borgring voor het de vliegwielmagneten, meer duurzame bovenste motorrubbers, een roestvrijstalen thermostaat en een verbeterde compensator drukgevuld trimsysteem voor hulp bij het gas geven (op bepaalde modellen).
“De introductie van Mercury’s nieuwste SeaPro FourStroke-buitenboordmotor draagt bij aan Mercury’s inzet om de meest duurzame en betrouwbare viertaktbuitenboordmotoren voor commerciële toepassingen te bouwen,” aldus Marty Bass, Vice President van Mercury Category Management. “Met SeaPro hebben we ons bestaande product niet zomaar geherkalibreerd. We hebben vernieuwingen aangebracht om de duurzaamheid en de prestaties van de motor te verbeteren. Deze vernieuwingen werden vervolgens getest op hun bestendigheid in de meest agressieve omgevingen. Bovendien zijn de motoren ontworpen met het oog op onderhoudsgemak en zeer zuinig brandstofverbruik, wat eigen is aan de viertakttechnologie van Mercury.”
Samen met Mercury’s exclusieve lakproces in meerdere stappen worden de SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk standaard geleverd met een geanodiseerd aandrijfhuis, waardoor de kans op corrosie verder wordt verkleind en de prestaties en de levensduur in een agressieve zoutwateromgeving worden verbeterd.
Mercury’s groter Command Thrust-onderwaterhuis, dat een groter raakvlak biedt met het water waardoor de boot gemakkelijker te besturen is, Het zwaaruitgevoerde Command Thrust-onderwaterhuis, zorgt voor een groter raakvlak met het water, waardoor de boot gemakkelijker te besturen is, is standaard op de nieuwe SeaPro-modellen van 40 en 60 pk. De combinatie van de grotere torpedo en de schroef met een grotere diameter kan een zware boot gemakkelijker in plané krijgen tillen en hem bij lagere snelheden in plané houden zonder enige invloed op de topsnelheid. De olieaftapvoorziening van het onderwaterhuis bevindt zich in de torpedo, wat het verversen van de olie in het onderwaterhuis op het strand of in de winkel vereenvoudigt.
Alle SeaPro-modellen hebben een uitgebreide commerciële garantie in tegenstelling tot standaardmotoren en worden ondersteund door het beste servicenetwerk in de branche. Een gebruikershandleiding en een onderhoudssticker onder de motorkap met veel afbeeldingen zijn handige hulpmiddelen voor iedere booteigenaar.
SeaPro-motoren zijn voorzien van volledige SmartCraft-mogelijkheden, waaronder brandstoftrim- en snelheidsfuncties, en worden geleverd met een waterscheidende brandstoffilter, SC1000 SystemTach, en Big Tiller (op bepaalde modellen). De commerciële gebruiker krijgt zo een compleet motorpakket aangeboden. Deze inbegrepen motoraccessoires helpen de gebruiker te garanderen dat zijn motor op lange termijn topprestaties zal leveren en aan zijn commerciële behoeften zal voldoen. Deze inbegrepen motoraccessoires garanderen de gebruiker een langdurige topprestatie van zijn motor en voldoen aan de commerciële behoeften. Grafische SeaPro-elementen zorgen voor de eigen sterke identiteit van deze motorreeks.
De nieuwe SeaPro FourStroke-motoren van 40 en 60 pk zijn een aanvulling op de huidige SeaPro FourStroke-motoren van 75, 90, 115 en 150 pk die in 2015 werden geïntroduceerd en die wereldwijd in commerciële markten al duizenden uren op hun teller hebben staan.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht