Een bootje huren in de Biesbosch is megapopulair én vervangt de eigen boot

DRIMMELEN – Bootverhuur is één van de pijlers, misschien wel dé pijler, waar het toerisme in de Biesbosch op drijft. En het huren van een bootje is héél populair. “Wij hebben vijftig boten in de verhuur en de totale vloot van alle bedrijven omvat zo’n driehonderd bootjes”, zegt Tony van den Diepstraten die alweer de vierde generatie is van Diepstraten Bootverhuur. “Tachtig jaar geleden is de eerste Van den Diepstraten begonnen met het verhuren van roeiboten.”

Anno 2019 is er bijna nergens meer een roeiboot te huur, de recreant die nu een bootje huurt gaat voor luxe en als het kan ook voor elektrisch varen. “Luxe is de trend, mensen verwachten een luxe sloep met kussens”, aldus Marc-Jan de Witte van sloepverhuur Biesbosch In. “De vraag naar elektrisch – dus duurzaam – varen is groot, maar komt meer van bedrijven die een personeelsuitstapje organiseren.” De circa negen verhuurbedrijven zijn echter wel volop bezig met het overstappen naar elektrisch varen of varen al elektrisch. (Omroep Brabant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *