Explosieve groei waterplanten in Uitgeester- en Alkmaardermeer, en maaien helpt niet…

Noord-Holland – Dit seizoen blijkt dat de waterplanten in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer explosief groeien. Op het meer zijn steeds meer watersporters die problemen ondervinden door waterplanten. Deze blijven achter het roer of de motor vast zitten.

Het steeds helderder worden van het water in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer is een mooi resultaat voor de waterkwaliteit, en waterplanten gedijen goed in dit heldere water. Er zijn echter grote stukken waar de watersport hier veel hinder van ondervindt. Tot nu toe is te weinig bekend waardoor de explosieve groei van dit jaar wordt veroorzaakt. Het recreatieschap investeert een aanzienlijk bedrag in het maaien van de waterplanten. De aannemer is dit jaar van medio juni tot eind augustus dagelijks 9 uur aan het maaien. (www.castricummer.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *