Belgische boot steekt oceaan over zonder enige menselijke tussenkomst

Leuven (België) – Vier Leuvense ingenieurs hebben vrijdag hun autonoom varende boot te water gelaten, klaar om de Atlantische Oceaan over te steken. ‘Drijvend afval is onze grootste vijand.’ Het Mahi project.

De boot ging in het Franse Les Sables d’Ollone het water in voor een tocht van 7.000 kilometer. Eindbestemming: het eiland Guadeloupe. ‘We stoppen 200 kilometer van de kust. We willen niet dat iemand de boot begint te ontmantelen voor de zonnepanelen’, zegt Andreas Belderbos, een van de initiatiefnemers. (De Tijd, www.projectmahi.com, ‘Avontuur van Mahi One zit er al op: onbemande boot gekapseisd in Atlantische Oceaan’ – HLN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *