Berging scheepswrak van driemaster Elisabeth Smit in Muiden in volle gang

Muiden – Het gezonken en halfvergane scheepswrak van driemaster Elisabeth Smit in Muiden wordt na jaren geruimd, samen met een gezonken beunbak. HEBO Maritiemservice verwijdert de wrakken in vijf dagen. Gemeente Gooische Meren neemt de kosten van zo’n 80.000 euro voor haar rekening.

Op maandag 7 december startte de ruiming in de Vechtmonding. “Gemeente Gooische Meren en de eigenaar zijn overeengekomen dat er niet meer gewacht hoeft te worden op de behandeling van het hoger beroep dat de eigenaar van de schepen aanhangig heeft gemaakt”, stelt Gwendolyn de Boer, woordvoerster van Gooische Meren. (Binnenvaartkrant)

Eén gedachte over “Berging scheepswrak van driemaster Elisabeth Smit in Muiden in volle gang”

  1. Interessant om te lezen, en wat een enorm bedrag neemt de gemeente op zich voor deze scheepsberging! Wel goed dat het scheepswrak eindelijk geruimd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *