windverwachting

Noorse zeiljacht Kohengi vermist op Noordzee

DEN HELDER – Om 17.00 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder een verzoek van het Reddings Coördinatie Centrum (RCC) Stavanger (Noorwegen) dat het Noorse zeiljacht ‘Kohengi’ wordt vermist. Het jacht is 25 mei 05.00 uur vertrokken uit Zeebrugge naar Hanstholm (Denemarken), waar het 28 mei zou arriveren.

Tot op heden is het daar niet aangekomen en is men er niet in geslaagd contact te krijgen met het jacht. Aan boord bevinden zich drie opvarenden. RCC Stavanger heeft het Kustwachtcentrum Den Helder verzocht uit te kijken naar het jacht in het Nederlands deel van de Noordzee. Ook België en Denemarken zijn  verzocht dat in hun gebied te doen. Door het Kustwachtcentrum wordt een bericht aan de scheepvaart uitgezonden met het verzoek scherpe uitkijk te houden.

Verder is navraag gedaan bij de verkeerscentrales, bemande posten en de jachthavens langs de kust. Het kustwachtvliegtuig, dat met een reguliere patrouillevlucht bezig was, is ingezet om een gebied af te zoeken waar het jacht zich mogelijk zou kunnen bevinden. De Kustwacht patrouille vaartuigen zijn ook geïnformeerd.

Facebook
Het jacht lijkt overigens vorig  jaar ook in Nederland te zijn geweest voor een zeilreis naar het zuiden, maar in België te zijn blijven steken wegens problemen met de motor. Dit valt af te leiden uit een Kohengi Facebook-account, dat in elk geval een vergelijkbaar jacht toont met hetzelfde zeilnummer.

Gegevens jacht:
Naam: Kohengi
Nationaliteit: Noorwegen
Lengte: 34 ft
Type: Hero 34 of Heron 34
Kleur: witte romp met blauwe striping
Zeil nr.: NOR1569

(Kustwacht, Facebook en foto’sDe Telegraaf)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X