Informatie voor de watersporter

Nu trouwen op het Amsterdamse IJ op een zeilschip onder zeil, zelfs 's nachts bij volle maan…

PERSBERICHT
naupar_trouwen_ijAmsterdam – Vanaf heden kunnen bruidsparen in de gemeente Amsterdam elkaar ook het ja-woord geven varend onder volle zeilen op het IJ. Het was al enige tijd mogelijk om letterlijk in het huwelijksbootje te stappen en de huwelijksplechtigheid aan de kade te laten plaatsvinden. Nu biedt NAUPAR stellen ook de mogelijk om al zeilend op het IJ in de echt te treden. Zelfs ’s nachts, als mensen daarom vragen.
Het mag weer wat meer zijn
Nu de economie weer langzaam aantrekt, mag het allemaal wel weer wat uitbundiger. Mensen willen weer laten zien dat het goed met ze gaat en een bruiloft is de ideale gelegenheid waar geliefden dit aan elkaar en aan hun gasten tonen. Een trouwdag op het water – met als hoogtepunt de huwelijksgeloften onder volle zeilen op het IJ of aan een Amsterdamse kade – is net een beetje specialer dan ‘gewoon’ in het stadhuis, de dierentuin of in een restaurant.
Op een goed bereikbare plaats in Amsterdam komt het bruidspaar, de gasten en de BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) aan boord. Voor en na – en misschien wel tijdens – de officiële inzegening van het huwelijk kan een vaartocht worden gemaakt langs diverse bezienswaardigheden aan het IJ.
Waar start de vaartocht?
De opstaplocaties voor een bruiloft op het IJ zijn The Lighthouse op IJburg, voor de PTA (Passenger Terminal Amsterdam), in de Houthaven in het Westelijk Havengebied, naast het Muziekgebouw aan ´t IJ en langs de Sumatrakade.
Trouwen(s), het mag ook elders
Naast trouwen op het IJ of aan de Amsterdamse kades, biedt NAUPAR diverse andere locaties in Nederland aan. Zo kunnen bruidsparen in diverse gemeenten aan het IJsselmeer trouwen aan de kade, in de haven of onder volle zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee.
Meer informatie www.naupar.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht