Informatie voor de watersporter

On-Deck roept Plastimo reddingsvesten terug naar aanleiding van ANWB test van zwemvesten

PERSBERICHT
Den Haag – De reddingvesten Plastimo Pilot 165 en Plastimo Evo 165 zijn ondeugdelijk. Dat blijkt uit een test van de ANWB Waterkampioen van 18 verschillende 150N-reddingsvesten. De fabrikant erkent de testuitslag en heeft de verkoop van deze vesten onmiddellijk gestopt. Er zijn van deze typen reeds een paar honderd verkocht. De ANWB en Plastimo adviseren watersporters om deze vesten niet te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.
Van zowel de Pilot 165 als de Evo 165 gaat bij het te water gaan de buitenhoes niet goed open waardoor de vesten niet volledig opblazen en de drager niet zoals bedoeld op zijn rug komt te drijven.
Het Franse merk Plastimo en zijn Nederlandse importeur On-Deck hebben de testresultaten van de Waterkampioen erkend en direct actie ondernomen. De verkoop van de beide typen reddingvesten is tot nader order stopgezet. Watersporters die in het bezit zijn van een Pilot 165 of een Evo 165 kunnen hiermee terug naar de watersportwinkel van aankoop. De winkels zijn inmiddels op de hoogte van deze terugroepactie.
Voor meer informatie en vragen service@on-deck.nl
Meer informatie over de test op www.anwb.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht