Informatie voor de watersporter

Ondernemende ‘zeilende tandarts’ Leentje Schade zoekt hulp

AMSTERDAM – De Amsterdamse zeilster Leentje Schade heeft een missie. Deze missie beperkt zich niet tot de landsgrenzen maar is een wereldwijde missie: werelden verbinden, letterlijk en figuurlijk. De tandheelkunde en tandtechnische wereld met de zeilwereld, zorg met avontuur, West-Europa met West-Afrika.

Leentje is een geboren inspirator. Ze wil de meisjes daar laten zien dat je als vrouw alleen heel veel kan bereiken, op een leuke manier. Ze wil samen met deze vrouwen ook de mensen thuis inspireren. Dit initiatief verbindt mensen met verschillende achtergronden op een leuke manier.

Een social enterprise in de tandheelkunde, groen en mondiaal door middel van het aanbieden van gratis tandheelkundige zorg en onderwijs in zich ontwikkelende landen vanaf een zeilboot. The Sailing Dentist leidt jonge vrouwen op tot tandverzorgster, waarna ze samen scholen van 3000 kinderen saneren. De vrouwen verdienen hun eigen geld met tandsteen verwijderen bij volwassenen. Omdat de Sailing Dentist nu best wat media aandacht krijgt, kan Leentje de teams laten sponsoren door bedrijven in Nederland. (Dichtbij, www.sailingdentist.org)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht