Online beheerplatform voor jachten Yachtonus snel succesvol dankzij internationale aanpak

PERSBERICHT

Alex Dowdalls, algemeen directeur van Yachtonus

Amersfoort – Yachtonus.com heeft zich overtuigend gevestigd in de vaarwereld als ‘s werelds eerste platform voor het online beheer van recreatieve zeiljachten en motorcruisers. Yachtonus.com, dat vorige maand internationaal live ging, heeft een digitaal gat in de markt voor bootonderhoud gedicht.  Alex Dowdalls,  algemeen directeur van Yachtonus.com schrijft de storm van interesse toe aan de eenvoud van het concept en het gebruiksgemak van de website: ‘registratie en basisgebruik van de site zijn, en blijven kostenloos’.
Alex denkt dat zijn internationale benadering van het project het gebruik van de database een flinke boost heeft gegeven: ‘Toen ik vorm begon te geven aan dit online platform had ik de wereldwijde mogelijkheden steeds in gedachten. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat Yachtonus.com de belangrijkste talen ondersteunt en dat ingevoerde vragen en advies in de gekozen taal worden weergegeven..
Naast de digitale planning van onderhoud hebben booteigenaren vrije toegang tot een groeiende database van actueel professioneel advies. Leveranciers voegen hun advies voorzien van foto’s toe om eigenaren behulpzaam te zijn met de belangrijkste onderhoudstaken.
Colin Vinall, scheepsexpert en taxateur bij Sealutions Ltd (Portsmouth, UK) heeft ook al wat adviezen op de kenniszone van de site geplaatst. Dit heeft duidelijk toegevoegde waarde voor leden. Colin licht toe: ‘Veel booteigenaren onderhouden hun boot op een minimaal budget, waarbij ze zoveel mogelijk zelf doen. Daarbij bewaren ze de documentatie van hun boot gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk aan boord. Een groot voordeel van Yachtonus is dat alle informatie up-to-date en op één plek beschikbaar is. Het helpt wanneer ik een inspectie doe en alle documentatie direct beschikbaar heb. Voor eigenaren die een lange rit naar hun boot moeten maken om tijdens het weekend te varen is het erg praktisch dat Yachtonus hun in staat stelt om dienstverleners aan te trekken voor reparaties en onderhoud terwijl het unieke online profiel van hun boot daarbij direct ge-update kan worden’.
De pers wordt uitgenodigd zich te registreren als jachteigenaar en een online bootprofiel te creëeren op www.yachtonus.com. U kunt daar ook een “digitale sleutel” aanvragen om zo interactief de configuratie van Alex’ jacht de WISH te bekijken, of simpelweg een voorbeeldconfiguratie te downloaden.
Registratie en basisgebruik van de site zijn, en blijven kostenloos.
Meer informatie www.yachtonus.com