Informatie voor de watersporter

Op oceaan omgeslagen Spaanse deelnemer Vendée Globe Sanso wacht in vlot op reddingshelikopter

Sables d’Olonne – De boot ‘ACCIONA 100% EcoPowered’ van de Spaanse deelnemer aan de Vendée Globe 2012-2013 Javier Sanso is vanochtend rond 12 uur gekapseisd op 500 mijl ten westen van Madeira en 360 mijl ten zuiden van het Azoren eiland Sao Miguel. Er stond een noordoosten wind van 15 knopen.

Even over twaalf werden de twee EPIRB noodbakens (COSPAS/SARSAT) geactiveerd. De zeiler had vlak daarvoor nog juist een regulier dagbericht zonder bijzonderheden naar de wedstrijdleiding gestuurd. Deze kon geen contact meer krijgen met de boot en heeft een reddingsoperatie in gang gezet. Even daarop is op het gezag van het MRCC Ponta Delgada een C295 verkenningsvliegtuig opgestegen en deze heeft de solozeiler waargenomen in een reddingsvlot bij zijn omgeslagen boot.

Om 18:50 uur is een EH101 helikopter van de Azoren opgestegen om de solozeiler Javier Sanso te redden. De helicopter zou rond middennacht ter plekke zijn. (Nauticlink,  Vendée Globe 2012-2013 met Tracking positiesNieuwsJanvier Sanso wacht in vlot op redding )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht