Informatie voor de watersporter

Open Dag K&M Yachtbuilders op 21 april met veel custom aluminium zeiljachten, plus lezingen jachtontwerper Gerard Dijkstra, en ervaringen van vertrekkers

PERSBERICHT
Makkum – Zaterdag 21 april zet K&M Yachtbuilders, bouwer van aluminium custom-built zeiljachten, haar deuren weer open, voor de achtste keer inmiddels! Van 10 tot 16 uur is iedereen weer welkom in Makkum om volgens “beproefd recept” kennis te maken met de werf en haar werk: binnen diverse jachten in aanbouw (ca. 7 stuks), buiten in het water meerdere vaarklare schepen (ca. 10 stuks), twee lezingen (12 en 14 uur) en mooi weer. Drie van de K&M “lijnen” zijn aanwezig: Bestevaer, Stadtship en Bestewind.
Van 45 tot 88 voet
Eeuwe Kooi, directeur en eigenaar K&M: “Wanneer is onze Open Dag interessant voor u? Als u van plan bent om een zeiljacht op maat te laten bouwen. Om zelf te gaan bouwen. Maar ook als u “gewoon” zeilliefhebber bent. Natuurlijk kunt u ons ook op een andere dag bezoeken, maar tijdens de Open Dag kunt u veel jachten tegelijkertijd bezichtigen. Elk jaar meren eigenaren van een K&M jacht aan in Makkum. Jachten, die normaal gesproken niet bij ons op de werf liggen. Met zo veel schepen naast elkaar, kunt u goed zien, hoe elke eigenaar zijn eigen keuzes heeft gemaakt. Om het beeld van uw ideale schip compleet te krijgen, is het goed om veel verschillende schepen te bekijken en alles op te schrijven wat u beslist wel (en niet) wilt.”
“De aanwezige schepen geven een goed beeld van wat wij als werf doen. Niet alleen de aluminium Bestevaer schepen, maar ook bijvoorbeeld de Bestewind 50, het polyster zusje van de Bestevaer, is een schip dat wij bouwen. Van de Bestewind 50 zullen er in ieder geval 4 aanwezig zijn. Daarnaast hebben we twee compleet custom-built jachten, de Icon 48 ‘Leeloo’ en de German Frers 88ft ‘Tulip’. De ‘Tulip’ zal het grootste jacht zijn wat aanwezig is. De Bestevaer 45ST ‘Africa’ is de kleinste, maar daarom zeker niet minder leuk om eens te bekijken!”
Lezingen
Dit jaar twee erg verschillende, maar ook erg interessante lezingen.
De bekende en vermaarde ontwerper Gerard Dijkstra zal een lezing houden over de ‘MK II’ van de Bestevaer 53ST. Niet alleen een schip wat hij ontworpen heeft, maar ook het schip wat K&M voor hem gebouwd heeft en waar hij zelf in voornamelijk koude gebieden mee vaart.
De familie de Mol heeft met de Bestewind 50 ‘Abel T.’ een wereldreis gemaakt, met hun jonge kinderen. Prachtige foto’s en mooie verhalen gegarandeerd!
Overige activiteiten
Naast de schepen in aanbouw en de schepen welke buiten liggen, heeft K&M nog meer georganiseerd om de bezoekers. De bekende Duitse (jacht)interieur ontwerper en bouwer Alv Kintscher is aanwezig met een stand en zal geregeld vertellen over zijn manier van werken en zijn keuzes voor vooral natuurlijke materialen.
Ook zijn er verschillende leveranciers te vinden zoals Yanmar, Esthec, Cuno, RayMarine en KVF Stanfit die hun producten presenteren. En voor een nieuwe outfit is de nautische lifestyle winkel ‘Zilt, kleding van de Kust’ aanwezig.
Meer informatie www.kmy.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht