Informatie voor de watersporter

Opleiding tot 'kanaalgids' op het Belgische Zennekanaal

PERSBERICHT
Brussel – Een waterweg met vele gezichten, namen en uitdagingen: dat is het Zennekanaal tussen Seneffe en Wintam dat onlosmakelijk met de Zenne is verbonden.
Om een grondig overzicht van de actualiteiten op en rond het Zennekanaal te bieden, organiseren Kanaalgidsen en Coördinatie Zenne in het voorjaar 2013 een interregionale vormings- en activiteitencyclus over de verschillende facetten en functies van Zenne en Zennekanaal. Een integrale en multifunctionele benadering van het hele Zennebekken vormt de rode draad door de zevendelige lessenreeks.
Voor elk thema worden intergewestelijke parallellen getrokken en worden voorbeelden uit Wallonië, Brussel en Vlaanderen aangehaald of bezocht. Een vervolgverhaal over o.a. natte (en droge) voeten, kunstwerken en koesterplekjes voor mens en natuur!
De vormingscyclus wordt georganiseerd door Kanaalgidsen vzw en Coördinatie Zenne vzw, in samenwerking met Brussels by Water, Kanaaltochten Brabant en Circuits Brabant-Hainaut, met de steun van het Prins Filipfonds van de Koning Boudewijnstichting,  het Vlaams en Brussels Gewest.  De vormingscyclus richt zich naar alle geïnteresseerden, maar wil vooral (nieuwe) gidsen opleiden en bijscholen over het thema van de waterlopen en het water in het Zennebekken.
Meer informatie www.kanaalgidsen.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht