windverwachting

Optimist on Tour trekt 15.000 kinderen om te watersporten en krijgt vervolg in 2016

Amsterdam – De Optimist on Tour heeft het afgelopen jaar 15.000 kinderen kennis laten maken met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizende watersportevenement konden kinderen onder meer zeilen in een optimist, kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen en proefjes doen in het waterlaboratorium. Van deze kinderen heeft 20% zich aangemeld bij de Otterclub waar ze verder kunnen gaan met watersporten. Op deze manier heeft de Optimist on Tour in 2015 een nieuwe generatie enthousiast gemaakt voor de watersport.
Baas op het water
Het afgelopen jaar konden kinderen uit heel Nederland in Zwolle, Amsterdam (Scheepvaartmuseum, SAIL en HISWA te water), Medemblik, Den Haag, Rotterdam en Arnhem ‘Baas op het water’ worden. Daarnaast is dit jaar de Optimist on Tour Light geïntroduceerd waarbij 40 watersportverenigingen, jachthavens en braderieën zelf een Optimist on Tour hebben georganiseerd met materialen van het Watersportverbond.
Otterclub
Om er voor te zorgen dat kinderen ook na de Optimist on Tour verder gaan met watersporten, kunnen kinderen via het Watersportverbond gratis lid worden van de Otterclub. Ze ontvangen dan een leuk en leerzaam leuk Otter werkboek en kunnen een proefles krijgen bij een watersportvereniging in de buurt. Ruim 3.000 kinderen hebben zich na de Optimist on Tour ingeschreven bij de Otterclub.
Zeilen in plaats van gymles
In 2015 hebben er 68 klassen van 32 scholen de gymzaal verruild voor het water. Ter voorbereiding hebben ze lesmateriaal ontvangen met daarin werkbladen en video’s over o.a. de optimist, kleding op het water en uitleg over verschillende knopen.
Watersporten voor kinderen met een handicap
Nieuw in 2015 was dat ook kinderen met een handicap mee konden doen met de Optimist on Tour. Samen met partners Fonds Gehandicaptensport en SailWise konden zij op 5 locaties zeilen in aangepaste zeilbootjes. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.
Optimist on Tour 2016
Volgend jaar reist de Optimist on Tour opnieuw door Nederland om nog meer kinderen kennis te laten maken met de watersport. En met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in het vooruitzicht krijgt de editie van 2016 een Olympisch tintje.
De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, het Jeugdsportfonds, Fonds Gehandicaptensport, Optimist Club Nederland, RTL Telekids en het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.
Meer informatie www.deltalloyd.nl en www.optimistontour.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X