Informatie voor de watersporter

Oracle Team USA verspeelt vijfde race in America’s Cup finale en stelt race zes uit

San Francisco (VS) – De vijfde race in de America’s Cup is opnieuw gewonnen door Emirates Team New-Zealand. Oracle Team USA lag vanaf de start tot en met het tweede rak op kop, maar rondde boei twee zo scherp en snel, dat de AC72 catamaran onnodig stilviel en ze bovendien nog tactisch een verkeerde gok gemaakt bleken te hebben. Ook de sterke stroom rond fort Alcatraz speelde hierbij een rol. De teleurstelling bij de Amerikanen was zo heftig, dat het leek dat ze opgaven en het uiteindelijke verschil niet minder dan 1:05 minuut bedroeg.

Na de race maakte Oracle gebruik van de éénmalige mogelijkheid per team om uitstel van een race te vragen. Of dit een technische reden had, werd niet direct duidelijk.

De stand is nu 4-1 voor Nieuw-Zeeland. Vanwege eerder opgelopen strafpunten, heeft Team Oracle elf gewonnen races nodig om de prestigieuze zeilbeker te bemachtigen, terwijl Team Emirates al met negen overwinningen overall winnaar zal zijn.

Op donderdag 12 september – Nederlandse tijd 22:00 uur – staan volgens het oorspronkelijke schema race 7 en 8 op het programma. Ook deze zijn in Europa live op internet te volgen. (Nauticlink, America’s Cup met YouTube live kanaal)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht