Informatie voor de watersporter

Orca brengt automatische pilootcontrole naar de Apple Watch.

Orca, de Noorse startup voor maritieme technologie, maakt van de Apple Watch een krachtig hulpmiddel voor schippers.

Met Orca’s gloednieuwe Apple Watch app kunnen gebruikers de stuurautomaat van hun boot bedienen en instrumenten bekijken vanaf hun pols.

Orca is het eerste bedrijf dat stuurautomaatbediening levert op de Apple Watch. Traditionele draadloze stuurautomaatbedieningen zijn duur en lijken op een afstandsbediening voor een televisie. Met de nieuwe app voor Apple Watch pioniert Orca met een nieuwe aanpak in de bootindustrie: Het bouwen van innovatieve oplossingen bovenop de dagelijkse apparaten van consumenten in plaats van het uitvinden van nog een apparaat om te kopen voor de boot.

Waarom zijn draadloze stuurautomaten zo belangrijk? Tijdens het varen bent u vaak niet aan het roer. Misschien moet je je voorbereiden op een haveningang, die kaartfolder vinden of de buiskap omhoog doen voor een regenbui. Als je in dat soort situaties van koers moet veranderen, maakt de mogelijkheid om dat snel te doen het leven op zee makkelijker en veiliger.

Met Orca voor de Apple Watch kun je nu de automatische piloot van je boot in- en uitschakelen en de koers van je boot wijzigen. Op een zeilboot kun je met de app de boot sturen om een vaste hoek richting de wind te houden.

“Er zijn veel situaties waarin je jezelf niet aan het roer kunt bevinden wanneer je een boot bestuurt”, zegt Jorge Sevillano, de CEO van Orca. “In die situaties maakt het een stuk makkelijker om de boot onder controle te hebben en je instrumenten in de gaten te houden – en de Apple Watch is een geweldig hulpmiddel om met die situaties om te gaan.”

De Orca App voor Apple Watch toont ook belangrijke instrumenten, zoals snelheid, koers, waterdiepte, windsnelheid en windrichting.

“Een Apple Watch kost minder dan een speciale draadloze afstandsbediening voor de stuurautomaat en het doet zoveel meer”, zegt Kristian Fallrø, de CTO van Orca. “Ik weet zeker dat veel schippers de Apple Watch zullen zien als een geweldig hulpmiddel om hun boottochten handiger en veiliger te maken.”

Orca is verkrijgbaar in Europa, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. Om de stuurautomaatbediening van de Apple Watch te gebruiken heb je een Orca Core (€449) nodig om je horloge te verbinden met de instrumenten en stuurautomaat van je boot.

Over Orca
Orca is een Noors maritiem techbedrijf. Orca is gebouwd voor de moderne schipper. Orca geeft u nauwkeurige zeekaarten, vindt automatisch routes op zee met een druk op de knop en stelt de schipper vooraf op de hoogte van weersveranderingen en uitdagende situaties met zijn copilot inzichten.

Voor meer informatie: Getorca.com (Engels)

Foto: Orca Technologies AS

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht