Informatie voor de watersporter

Overleven in Transat Jacques Vabre: reddingshelicopter voor Cheminées Poujoulat en PRB zoekt haven Azoren

Le Havre – De deelnemers van de Transat Jacques Vabre krijgen het  zwaar te verduren, zelfs al was de start al eerder drie dagen uitgesteld om het zware weer af te wachten. Een helicopter is sinds maandagochtend 10:50 uur op weg om de bemanning van de Cheminées Poujoulat van boord te halen.

De twee zeer ervaren zeezeilers Bernard Stamm et Jean François Cuzon hadden gisteravond een ‘belangrijk lek’ geconstateerd in hun boot van de IMOCA-klasse. Vanochtend is de situatie in overleg met de leiding van de wedstrijd als ‘zeer kritisch’ omschreven en is besloten het noodbaken in werking te zetten, zodat de twee hulp geboden kan worden. Het jacht bevindt zich op 230 mijl ten noorden van Punta Delgada (op het eiland San Miguel) op de Azoren.

Ook voor PRB van Vincent Riou et Hugues Destremau is het een zware nacht geweest. Bij controle bleek dat het waterdichte schot voorin hun boot over twee meter is gebarsten. Reden voor de mannen om naar de Azoren te varen en daar te bekijken hoe het euvel te reparen is. (Nauticlink,  Transat Jacques Vabre)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht