windverwachting

Overname oerhollands motorjachtmerk Super Van Craft door Nicolaas Witsen in Alkmaar

PERSBERICHT
Alkmaar – Ruim 75 jaar na de eerste tewaterlating in Voorschoten krijgt Super Van Craft een nieuwe thuishaven. Per 1 april jongstleden heeft Jachtwerf Klaassen B.V. het prestigieuze merk overgedragen aan Nautisch Centrum Nicolaas Witsen te Alkmaar. Directeur Remon de Nijs is vereerd en trots dat hem het erfgoed van Super Van Craft is toevertrouwd.
supervancraft
Robert Schotman van Jachtwerf Klaassen kwam 16 jaar geleden voor het eerst in contact met Nicolaas Witsen, toen hij zijn eigen Super Van Craft in Alkmaar stalde. Bovenop zijn positieve waardering voor de persoonlijke aanpak van Nicolaas Witsen, zag hij ook hoe de werf zeer vakkundig de refit van een Super Van Craft realiseerde. Over een geschikte overnamekandidaat heeft Schotman daarom nooit lang na hoeven denken: “Ik ben ervan overtuigd dat nieuwbouw, onderhoud en stalling van Super Van Craft bij Nicolaas Witsen in goede handen zijn. Zij zijn de aangewezen partij om bestaande en nieuwe Super Van Craft eigenaren de service en kwaliteit te bieden die bij het merk horen.”
Meer ruimte en nieuw elan
In Alkmaar krijgt Super Van Craft letterlijk meer ruimte om groei te realiseren, waarvoor het in Voorschoten aan uitbreidingsmogelijkheden ontbrak. “Wij zullen de overname zeker ook aangrijpen om Super Van Craft met nieuw elan op de kaart te zetten”, aldus Remon de Nijs. Nicolaas Witsen zal de plannen hiervoor later dit jaar presenteren. Uiteraard zet de Alkmaarder werf, die al sinds 1853 bestaat, alle bestaande activiteiten ongewijzigd voort.
Meer informatie www.supervancraft.com en www.nicolaaswitsen.nl

3 Berichten

 • A van Broekhoven

  5 jaren geleden / 28 augustus 2017 om 11:33 uur

  Goeden dag, ik probeer de werkelijke leeftijd van mijn Super van Graft te achterhalen het is een schip van 980 ak.

 • Martin M.

  3 jaren geleden / 2 januari 2019 om 11:56 uur

  ik ben er achtergekomen via het motornummer en nagevraagd bij DAF museum, via andere type motoren misschien ook na te trekken, als de originele motor er tenminste nog in ligt. Bij DAF motoren bleek het jaartal ook ergens in het blok te staan.

 • Asher

  3 jaren geleden / 6 november 2019 om 01:11 uur

  Ik heb net een van kraft net onder de 10 m gerestoreerd prachtige teak opbouw een juweel originele albin benzine en ik vraag mij ook af wanneer zij gebouwd is

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X