Passantenhaven Veessen aan de IJssel krijgt grondige opknapbeurt

VEESSEN (HEERDE) – Eind maart start de uitvoering van het project ‘Rivierfront Veessen’. Hiermee ontstaat een aantrekkelijk rust- en pleisterplaats voor bewoners en recreanten als watersporters, wandelaars en fietsers. De werkzaamheden zijn gegund aan BWO uit Meppel.

“Met alle betrokken partijen is een akkoord bereikt. Ook wordt binnenkort de overeenkomst met de nieuwe stichting afgerond over het beheer van de haven”. Dat meldt wethouder Gerrit van Dijk van de gemeente Heerde. Hij trok vorig jaar in opdracht van de gemeenteraad het project weer vlot nadat een eerste poging was gestrand.

Met de gunning is de weg vrij voor een ingrijpende renovatie van het gebied. De huidige passantenhaven wordt volledig vernieuwd en opgeknapt tot een kwalitatief hoogwaardige haven. Daaromheen worden kleinschalige voorzieningen gerealiseerd voor wandelaars, fietsers en bewoners. Ook worden er een tiental camperplaatsen aangelegd. Het plan versterkt de aanwezige horeca en biedt een recreatieve toegangspoort tot de gemeente Heerde en een schakel met de andere kant van de IJssel. (Veluws Nieuws)

1 Bericht

  • J.A.Mars Windhoek 98 7345 EH Wenum Wiesel

    6 jaren geleden / 27 februari 2017 om 19:34 uur

    Wij ,mijn vrouw,kinderen en ondergetekende zijn zeer verheugd dat de Heer van Dijk de onderhandelingen zo positief heeft kunnen voeren ! Hulde !! Bij de aanvang van het watersport seizoen maken wij gebruik van de aanwezige kraan en ligplaats om vervolgens met onze zeilboot (gewicht ca.5ton) via de IJssel naar Friesland te varen.
    Gezien dehuidige staat van de hijsmogelijkheid is gebruik hiervan niet verantwoord.en rijst de vraag of hier dmv een vervanging in zal worden voorzien. Ik stel het zeer op prijs om van u te mogen vernemen. Waarvoor mijn dank. Ik wens u veel succes met dit mooie project.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X