Informatie voor de watersporter

Pedro Liberty 'water woonconcept' vaart deze zomer door Nederland en ligt op de HISWA te Water

Zuidbroek – De Groningse jachtwerf Pedro-Boat brengt een nieuw concept naar de Hiswa te Water, welke wordt gehouden van 6 tm 11 september in IJmuiden. Een concept waarbij de trend van wonen aan het water wordt gecombineerd met mobiliteit.
Vrijheid in mobiliteit
De Pedro Liberty is niet een 2e woning op een vaste plaats. De jachtbouwer uit het Groningse Zuidbroek is al jaren een zeer gerenommeerde naam op het gebied van de bouw van luxe motorjachten welke door geheel Europa worden verkocht. Nu brengt zij een product waarbij de mobiliteit van een motorjacht wordt gecombineerd met het comfort van een vakantiewoning. Marketing manager Ivar van der Leij vertelt: “We zien steeds vaker dat onze klanten langere tijd op het water willen verblijven. Een seizoen in onze branche duurt niet meer van maart t/m oktober. Een steeds grotere groep wil ook in het winterseizoen op de boot zijn. Dat vereist ook een hoger niveau van comfort en andere specificaties van een jacht. In de Liberty hebben we dat hogere comfortniveau gecombineerd met de mobiliteit van een jacht. Meer leefruimte en meer comfort, zonder dat er op de vaareigenschappen waarom onze jachten bekend staan, wordt ingeboet.”
Vrijheid in gebruiksgemak
Het uitgangspunt ‘vrijheid’ vertaalt zich naar het comfort wat zich achter de royale schuifpui in de salon van de boot bevindt. Dat ultieme comfort wordt mede bereikt door toepassing van comfortabel meubilair, modern sanitair en kwalitatief hoogwaardige keukeninrichting zoals thuis of in een luxe vakantiewoning. Voor het interieur is samengewerkt met Vesta Woonboulevard en Brugman Keukens, beide uit Groningen. De klant kan de gewenste indeling volledig zelf bepalen.
Bovendien wordt het woonoppervlak maximaal benut doordat er geen niveauverschillen zijn (dus geen trappen) en de opbouw rechte wanden heeft. Hierdoor kan de Liberty ook geschikt gemaakt worden voor rolstoelgebruikers. Daarnaast is de Liberty voorzien van een ruim terras aan de voorzijde van het schip en heeft de boot overdekte gangboorden met hoge en veilige verschansing aan weerszijden.
Vrijheid in vaarcomfort
De Pedro Liberty heeft de vaareigenschappen waar een Pedro motorjacht bekend om staat. De boot laat zichzelf gemakkelijk besturen, zelfs door een onervaren schipper. De standaard boeg- en hekschroef maakt de Liberty uiterst manoeuvreerbaar. Een andere bijzonderheid is de toepassing van een spudpalensysteem. Hiermee kan men, wanneer bijvoorbeeld voor de brug moet worden gewacht, de boot vastleggen zonder dat aangemeerd hoeft te worden. De geïntegreerde spudpalen zakken met één druk op de knop naar beneden en zetten de boot vast in de bodem. Gemak dient de mens. De boot wordt aangeboden met een conventionele dieselmotor, maar ook in een hybride uitvoering. Hiermee liggen ook de stiltegebieden die alleen toegankelijk zijn voor boten met een electromotor open voor de Liberty. Voor de Liberty is géén vaarbewijs nodig.
Samenwerking met jachthavens
Wie er voor kiest om vanuit een vaste plaats tochten te willen maken, is de producent nu in gesprek met een aantal jachthavens voor de opening van speciaal op de Liberty afgestemde ligplaatsen. Een voorbeeld hiervan is Nautisch Centrum Pietersplas in Maastricht, waar een gedeelte van de passantenhaven wordt omgebouwd tot ‘Libertyparc’. Aanlegsteiger, de toegang en andere faciliteiten worden aangepast om een verblijf voor langere tijd op de Liberty nóg aangenamer te maken.
Zomertoer
Gedurende de zomermaanden zal de Liberty te vinden zijn op het water in Nederland tijdens de Pedro Zomertoer. Een marathon vaartocht van maar liefst 1.100 km (!), waarbij zij o.a. Groningen, Sneek en Maastricht aandoet. Als afsluiting van de Zomertoer zal de Liberty te zien zijn op een prominente plaats tijdens de HISWA te Water in IJmuiden (6 t/m 12 september).
Meer informatie op www.pedro-boat.nl  en www.libertyparc.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht