Per passagiersschip naar Boot Düsseldorf 2012 met educatieve terugtocht over varen op rivieren, navigeren en dieseltechniek

PERSBERICHT
Malden – De Stichting Actieve Watersportbeoefenaars S.A.W. organiseert in samenwerking met het blad “Motorboot” van vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari 2012 weer een educatieve vaartocht met passagiersschip ‘Allegro’ naar Boot Düsseldorf. Deze beurs is de grootste indoor-botenshow in Europa. Ook veel Nederlandse werven en watersportbedrijven tonen er jaarlijks hun nieuwste boten en producten.
De ‘Allegro’ vertrekt vrijdag 20 januari om 08.00 uur vanaf haar ligplaats aan de Waalkade in Nijmegen. Eventueel kan er op donderdagavond 19 januari al worden ingescheept (kleine meerprijs). Zondag 22 januari wordt teruggevaren naar Nijmegen, waar het schip aan het einde van de middag zal arriveren.
Gezelligheid en educatie
De heenreis zal vooral in het teken staan van de gezelligheid, met onder meer live muziek aan boord. De terugreis heeft een meer educatief karakter, met het varen op de Rijn, de Waal en andere grote rivieren als centrale thema. Er zijn diverse interactieve presentaties en workshops aan boord, waarbij onder meer de volgende onderwerpen aan bod kunnen komen:
• Moderne navigatieapparatuur
• Elektronica aan boord
• Praktisch marifoongebruik
• Scheepsmotortechniek
• Brandbestrijding aan boord
• Hoe reageer ik als jacht op de beroepsvaart
• Onze leraren zijn ervaren nautische docenten, thema’s of producten waar u meer over wilt weten kunnen ook behandeld worden. (wel even tijdig aangeven)
Tijdens de vaartocht zal er ook aandacht zijn voor de wijzigingen die de laatste jaren zijn doorgevoerd op het gebied van wetten en regelgeving. Speciaal voor schippers die al wat langer varen en voor watersporters die vanwege de lengte van hun schip geen vaarbewijs nodig hebben start de S.A.W in verband hiermee een aantal opfriscursussen. Ook over deze nieuwe opleiding zal een presentatie worden gehouden.
Inschrijven
De kosten voor deelname aan de vaartocht naar Boot Düsseldorf bedragen slechts € 85,= per persoon per nacht.
Inclusief:
Volledige verzorging aan boord, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner, koffie en thee op de gebruikelijke tijden en ’s-avonds bittergarnituur. Deelname aan Workshop en presentaties
Exclusief:
Reis- ongevallen- bagageverzekering, annuleringsverzekering. Drankjes aan de bar, toegangsbewijs voor Boot Düsseldorf
Er zijn 73 tweepersoons hutten beschikbaar. In totaal kunnen er 145 passagiers mee met dit prachtige leerzame educatieve weekend.
Inschrijven, schriftelijk of per e-mail, zo spoedig mogelijk bij het secretariaat onder voorbehoud dat we niet evenals vorig jaar volgeboekt zijn.
Secretariaat SAW, De Karn 2 6581 WJ Malden, tel: 024-3581836 of 0622 525 998.
E-mail: info@vaarschoolsaw.nl. Internet: www.vaarschoolsaw.nl
Meer informatie: www.vaarschoolsaw.nl