123 stickers

Politie Westland controleert op overlast voorbijvarende ‘zuipschuiten’

WESTLAND – De zuipschuitenpolitie ging dit weekend het water op in het Westland, om overlast op het water aan te pakken. ‘Wij willen de schipper even laten blazen.’ De schipper kijkt verbaasd: ‘Ja, ben je gek?!’

Vorige zomer regende het klachten bij gemeente en politie over met name jongeren die op volgepakte schuiten door het Westland varen. Er wordt flink gedronken, er wordt van de boot geplast, harde muziek gedraaid en sommigen mikken hun lege bierflesjes gewoon in de tuintjes waar ze voorbij varen.

Dit jaar wordt voor het eerst extra gecontroleerd op de overlast. En dat werpt meteen zijn vruchten af. ‘In juni kondigden we aan dat we dit zouden gaan doen en alleen die aankondiging al zorgde voor een flinke daling in het aantal meldingen’, zegt Marco van Veen van de waterpolitie. (Omroep West)

1 Bericht

  • Tom vd Gaag

    8 jaren geleden / 3 augustus 2014 om 12:32 uur

    Het is inderdaad een verschrikking die boten, met dat lawaai. Ik zelf woon in een 55+ woning aan de Gantel de meeste bewoners zijn de 65 al dik gepasseerd. Waarom moet er zoveel overlast bezorgd worden. Ook met de snelheid is het erg belabberd, jongens onder de 16 jaar. In speedboten met dik meer dan 20 km/peruur terwijl er maar 6km/peruur gevaren mag worden. De hekgolven slaan soms zelf over de oever heen. Wat mij betreft mag er zeker nog meer gecontroleerd worden en met torenhoge boetes bestraft worden.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X