Informatie voor de watersporter

Problemen en onderhoud van bruggen verjagen pleziervaart uit Schiedam

Schiedam – Watersporters in Schiedam zijn ten einde raad nu opnieuw een seizoen dreigt waarin vrije doorvaart door de binnenstad onmogelijk is. Hun laatste hoop is dat de gemeente de geplande renovatie van de Ooievaarsbrug uitstelt tot later in het jaar. Sommige pleziervaarders wachten dat besluit niet af en wijken uit naar een ligplaats buiten Schiedam.

Niet mee
Het zit de Schiedamse watersporters al drie jaar niet mee. Vanuit de stad een tochtje maken naar de wateren van Midden-Delfland is uitgesloten wegens aanhoudende problemen met de Proveniersbrug. De langdurige renovatie van deze brug over de Schie werd gevolgd door een slepende, pas onlangs afgeronde rechtszaak tussen de gemeente en de aannemer over het falende brugmechanisme.

Gestremd
Maar net nu de Proveniersbrug weer in gebruik lijkt te komen, kondigt de gemeente aan dat ze de Ooievaarsbrug gaat renoveren. Dat betekent dat de doorvaart opnieuw voor tenminste enkele maanden gestremd zal zijn. Die periode valt precies in het vaarseizoen. (De Telegraaf Vaarkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht