RAI wil met HISWA 2015 meer jonge watersporters trekken en vergroot funsport-segment

PERSBERICHT
hiswa_rai_2015_200115Amsterdam – De HISWA Amsterdam Boat Show gaat zich meer richten op een jongere doelgroep (25-40jaar) in de watersportbranche. Om die reden vergroot dé HISWA dit jaar het segment Funsport. Dit is ook van belang omdat de watersportsector vergrijst. Meer dan de helft van de Nederlandse bootbezitters is 50-plus, blijkt uit recent onderzoek vanuit de beurs. Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show vind je alle benodigdheden voor het kiten, windsurfen, wakeboarden, suppen en nog veel meer. Zowel voor de beginner als de doorgewinterde funsporter. Nieuw dit jaar is de Funsport Shop. HISWA 2015 wordt van 11 tot en met 15 maart 2015 gehouden in Amsterdam RAI.
Windsurfen, kitesurfen en stand up paddling (SUP) zijn de meest toegankelijke vormen van watersport voor jong en oud. Windsurfen bijvoorbeeld is weer helemaal trendy. “Je ziet een grote groep herintreders; ‘oudere’ mannen (leeftijd 35+), die samen met hun kids hun jeugd willen herbeleven. Het kitesurfen beperkt zich iets meer tot jongeren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar hoewel je dit ook de oudere generatie van 35+ ziet doen voor een adrenaline shot. Stand up paddling (SUP) is voor de funsport een hele nieuwe doelgroep. Deze doelgroep varieert van de booteigenaar in een haven tot zeer sportieve duursporters die zich suf peddelen. De grootste groep vindt het gewoon leuk en gezond”, aldus Marc Schraverus van Telstarsurf.nl.
Stephan van den Berg van het bedrijf VanDenBergSurf B.V. vult aan: “Ik vind het belangrijk dat mensen weer ouderwets lol kunnen hebben op het Nederlandse water, maar dan op de nieuwe manier. En die nieuwe manier is praktischer, toegankelijker, eenvoudiger en betaalbaarder dan ooit.”
Nieuw is de Funsport Shop
Op de HISWA Amsterdam Boat Show in maart vind je alles op het gebied van wind- en kitesurfen, wakeboarden en stand up paddling (SUP). Dit jaar zijn in het segment Funsport meer merken dan ooit aanwezig: Fanatic, Mistral SUP, F-One, Naish, Starboard, North Kiteboarding, Mystic, Best, O’Neill en Red Paddle Co. Nieuw dit jaar is de Funsport Shop waar deze en andere merken spullen aanbieden tegen een scherpe prijs. Ideaal voor als je net begint of toch nieuw materiaal wilt gaan aanschaffen.
Tientallen primeurs
Mensen die al langer ervaring hebben met de HISWA en de watersport in het algemeen, kunnen zich tegoed doen aan de tientallen primeurs waar exposanten mee komen. Met maar liefst acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot zeilclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen.
Voor de tweede keer vindt de HISWA Klassiek plaats met een mooie collectie klassieke boten en onderdelen.
HISWA Amsterdam Boat Show – Boeiend voor iedere watersporter
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en vormt het ideale moment om het nieuwe vaarseizoen te beginnen. De 60e editie van de HISWA vindt plaats van 11 tot en met 15 maart 2015 in Amsterdam RAI.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X