Record aantal van 60 aanmeldingen van sloeproeiteams voor sloeproeispektakel Zwartewaterrace 2019

Zwartsluis – Ruim 60 sloeproeiteams uit heel Nederland overspoelen Zwartsluis op zaterdag 14 september om mee te doen aan de 20e Zwartewaterrace. De deelnemende teams starten en finishen in de Kolksluis, zodat de race goed te volgen is voor het publiek. Vanwege het recordaantal aangemelde roeiteams belooft het een waar spektakel te worden van botsende sloepen, schreeuwende stuurmannen en -vrouwen, uitgeputte roeiers en krakende riemen.

De extra feestelijke 20e editie van het sloeproeispektakel wordt zoals elk jaar georganiseerd door sloeproeivereniging Zwarte-Water. “En dat kan alleen maar met heel veel hulp van bijna 50 vrijwilligers”, zegt Sonja van Putten, coördinator van de organisatie. “Onze leden en oud-leden steken de handen uit de mouwen, samen met partners, kinderen en vrienden. Hebo Maritiemservice en scheepswerf Geertman zetten boten en kranen in en ook medewerkers van deze Sluuziger bedrijven helpen mee. Super toch?”

Krakende sloepen in de Kolksluis
De race start om 12.00 uur in de Kolksluis. De sloepen gaan de strijd aan richting Genemuiden en terug naar Zwartsluis. Het passeren van de Kolksluis door de strijdende sloepen is ieder jaar een spektakel, als sloepen met gemiddeld 8 roeiers aan boord allemaal als eerste door de smalle sluis willen, waarbij ongetwijfeld hier en daar een krachtterm zal vallen. Na het passeren van de Kolksluis gaan de sloepen richting Hasselt, waar gekeerd wordt nabij het gemaal om vervolgens te finishen in de Kolksluis. Sloeproeivereniging Zwarte-Water verschijnt zelf met twee teams aan de start van hun eigen thuiswedstrijd. (Zwartsluis Actueel, www.zwarte-water.nl, foto’s 2018)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X